Es canvia el sentit de circulació en alguns carrers de Cambrils

  Els canvis es produiran al carrer de les Tres Eres, el camí de la Creu i la Via Augusta

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Coincidint amb l’inici de la temporada més turística i el conseqüent increment de trànsit, a partir d’avui, dijous 22 de març, es canviarà el sentit de circulació del carrer de les Tres Eres, el camí de la Creu i la Via Augusta de Cambrils. A més, de manera provisional, durant les vacances de Setmana Santa també s’obrirà al trànsit un carril de circulació del passeig la Salle. L’objectiu de les mesures és donar més fluïdesa als trànsit rodat, evitar possibles retencions i minimitzar l’impacte de les obres de reconversió de l’antiga carretera N-340.

  A partir d’avui els canvis de sentit seran els següents:

  – Carrer de les Tres Eres: serà de sentit únic des de l’antiga N-340 cap als barris de Molí d’Avall, Fontcoberta, centre direccional i del Port. Deixarà de ser  de sortida cap a la N-340 tal com ho és actualment.

  – Carrer del camí de la Creu: es modificarà el sentit de circulació  que serà únic des de la Via Augusta cap a l’antiga N-340.

  – Carrer de la Via Augusta: en el tram que va des del camí de la Creu fins a la rotonda amb al carrer Molí d’Avall, serà de sentit únic cap al port i la riera d’Alforja en la seva calçada més ample, i es mantindrà l’actual sentit únic en la seva calçada més estreta.

  A més, també s’obrirà temporalment la circulació del passeig La Salle, que està tallat des del 17 d’octubre. A partir de divendres i durant els dies de major circulació de Setmana Santa s’obrirà un carril per a vehicles en el sentit de muntanya a mar i un altre per a vianants. La previsió és obrir una pista de formigó al mig de la zona en obra, des del carrer Foix fins al passeig la Salle. Durant les dues o tres setmanes que es mantindrà obert al trànsit, les obres es concentraran a la zona de l’avinguda Vidal i Barraquer.

  Des del començament del mes de març la circulació ja ha incrementat un 20% i es calcula que seguirà creixent, podent arribar fins a un 110% entre els dies 26 de març i 1 d’abril i d’un 170 al 230% al final de la primavera. Aquest augment es notarà especialment en les diferents avingudes i carrers que permeten accedir o sortir dels barris marítims de Cambrils (el Port, l’Eixample Platja o el Prat d’en Forès) i del barri Molí d’Avall de Vinyols i els Arcs.

  Durant l’hivern, en la fase inicial de les obres, des de la Policia Local s’havia mantingut un sistema de circulació alternativa per les obres pel carrer de les Tres Eres, la Via Augusta i el camí de la Creu que respectava els sentits circulatoris i que ha funcionat durant els mesos de menys intensitat de trànsit. Però amb el progressiu augment de la mobilitat aquest sistema seria insuficient i es podrien produir retencions a la rotonda de la Via Augusta amb el carrer Molí d’Avall, a la rotonda de l’antiga N-340 amb el camí de la Creu i, sobretot, a la intersecció entre la Via Augusta i el carrer de les Tres Eres.

  Les noves mesures s’han acordat en una reunió sobre el terreny entre representants tècnics de l’Ajuntament de Cambrils, l’empresa constructora i la Policia Local.