“Canvi de marxa” arriba al Baix Penedès amb l’objectiu d’educar les noves generacions en la prevenció de la sinistralitat

  Hi van participat més de 500 alumnes d’entre 14 i 18 anys de diferents centres de la comarca

  Imatge durant l’acte de presentació al Teatre Municipal Àngel Guimerà. (Cedida)

  “Canvi de marxa” és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, l’oficina Jove Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell, que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. Avui ha arribat el Vendrell.

  L’acte, va tenir lloc ahir al Teatre Municipal Àngel Guimerà on s’hi van fer dues sessions, la primera a les 10.00 h i la segona a les 12.00 h, amb una participació de 510 alumnes de diversos centres educatius. També hi van assistir els regidors de joventut de tots els pobles de la Comarca i el conseller comarcal de joventut Marc Palau.

  L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars.

  L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.