Campanya extraordinària de controls d’alcohol i drogues a Tarragona

  La Guàrdia Urbana ha realitzat aquest cap de setmana una campanya extraordinària i intensiva de controls d’alcohol i drogues i de detecció de distraccions al volant. Durant dissabte i diumenge els agents han realitzat una dotzena de controls, en horari de matí, tarda i nit, en diferents punts de la ciutat com el carrer Joan Miró, el passeig de la Independència, la Via Augusta, la Rambla Ponent, l’avinguda dels Països Catalans o la plaça Imperial Tàrraco, entre d’altres.

  En total, s’han realitzat 12 controls diferents, entre una hora i mitja i dues hores de durada cadascun, en el transcurs dels quals s’han efectuat 222 proves. Les infraccions detectades a les proves han estat les següents:
  • 11 positius per alcohol (7 positius penals i 4 administratius).
  • 1 positiu administratiu per consum de drogues.
  • 6 infraccions per ús del telèfon mòbil.
  • 3 denúncies per pèrdua de vigència del permís de conduir o no tenir permís.
  • 3 denúncies per conduir amb el permís caducat.
  • 16 infraccions per no dur el cinturó de seguretat.
  • 4 infraccions per conduir amb infants sense els sistemes de retenció infantils adequats.
  • 13 denúncies per conduir sense la ITV.
  • 2 denúncies per conduir sense l’assegurança.
  • 2 denúncies per tinença de substàncies.
  • 1 intervenció d’arma de foc.
  • 1 denúncia per llençar una cigarreta encesa per la finestra.
  • 2 denúncies per no portar la identificació de conductor novell.

  L’arma de foc va ser intervinguda dissabte a la tarda a un home de 53 anys, veí d’Altafulla, perquè, malgrat que el conductor tenia els permisos en regla, havia donat positiu en el control de dorgues pel consum d’opiacis i, d’altra banda, se li van intervenir sis càpsules de metadona i una tres embolcalls d’heroïna.

  Detingut per maltractaments en l’àmbit de la llar

  La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 52 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

  La matinada de divendres a dissabte els agents van observar, després de ser alertats per un grup de vianants, com un home estava agredint una dona en un carrer del centre de la ciutat. La dona, que presentava ferides a la cara i a les mans com a conseqüència de les agressions rebudes, va explicar que l’agressor era la seva parella i que havia rebut els cops després d’una discussió.

  La víctima en un primer moment no va voler presentar cap denúncia, però la seva germana, també present en el moment dels fets, va explicar que també havia estat colpejada quan havia intentat aturar els cops.

  Per tot plegat, l’home va ser detingut.

  Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix recolzament per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.

  Detingut pels delictes de resistència, desobediència i atemptats a agents de l’autoritat

  La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 44 anys com a presumpte autor dels delictes de resistència, desobediència i atemptats a agents de l’autoritat.

  A les 4 h de la matinada de dissabte a diumenge dues dotacions de la Guàrdia Urbana es van desplaçar al carrer Cardenal Cervantes, alertades pels veïns que es queixaven que hi havia un grup d’individus cridant i bevent a la via pública.

  Els agents van poder comprovar com hi havia un grup de persones bevent llaunes de cervesa a la via pública, miccionant i embrutant el carrer. Quan van procedir a les identificacions, un home va fer cas omís a les reiterades indicacions dels agents per deixar de cridar i beure, fins al punt que va donar dues empentes a un dels agents, motiu pel qual va ser detingut malgrat la resistència oferta.

  Detingut per maltractaments en l’àmbit de la llar

  La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 49 anys com a presumpte autor del delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

  Aquest diumenge a la nit la Guàrdia Urbana va ser alertada d’una possible agressió a una dona al nord de la ciutat. Ja a l’interior del pis els agents van trobar-hi una dona amb molta ansietat i tres menors plorant.

  La dona, de 48 anys, va explicar que rebia agressions periòdicament i que, en concret, aquest diumenge havia rebut un cop de puny a la cara. Malgrat que va negar els fets, l’home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere. La dona va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII per rebre assistència mèdica i després va presentar denúncia formal a la comissaria. Un familiar es va fer càrrec dels tres fills menors d’edat.

  Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix recolzament per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.

  Diligències penals per no facilitar les dades trobant-se implicat en un accident de trànsit

  La Guàrdia Urbana ha obert diligències penals a un home de 50 anys per no facilitar les dades trobant-se implicat en un accident de trànsit.

  Poc després de les 23 h d’ahir diumenge, el conductor d’un vehicle va avisar el cos policial queixant-se que havia tingut una topada amb un altre turisme i que el conductor d’aquest segon vehicle no havia volgut aturar-se per fer els papers de l’assegurança.

  Els agents van aturar el pressumpte vehicle infractor al carrer Higini Anglès. Després de revisar la documentació els agents van comprovar que al conductor li constava una retirada del permís per sentència penal. A més, va donar positiu penal a la prova d’alcoholèmia.