El Camí de la Creu donarà el tret de sortida de la Setmana Santa a Altafulla

  Una de les novetats d’aquesta 18a edició és el cartell promocional de l’acte, de l’artista local Marta Balañà

   Cada Dimecres Sant (demà 28 de març), Altafulla recrea, mitjançant una sèrie d’escenes interpretades pels veïns i les veïnes del poble, diversos episodis dels darrers moments de Jesucrist a la Terra. El Camí de la Creu d’Altafulla és un Via Crucis Vivent amb narració dramatitzada a partir d’un text dels Evangelis, que enguany celebra la 18a edició. La representació començarà puntualment a les 20:30h a la plaça del Pou, amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional “Ave Maria”. Aquests quadres seran precedits per l’escena infantil del “Miracle de la Samaritana”.

  A partir d’aquí, el Via Crucis Vivent es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la “Conxorxa de Judes”, per a continuació, entrar en escena a les masmorres de Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb els apòstols que abandonen a Jesús, i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació i la negació de Pere. La cloenda anirà a càrrec de la Coral Nous Rebrots amb el tradicional “Pare Nostre”.

  Hi participen un centenar de veïns i veïnes que any rere any es converteixen per uns moments en els testimonis de la vida i la mort de Jesús ara fa més de 2.000 anys.

  Una de les novetats d’aquesta edició és el cartell promocional de l’acte. Lluny de les imatges d’anteriors edicions, la comissió del Camí de la Creu ha escollit un dels quadres de la pintora local Marta Balañà, recentment distingida amb els Punts de Llibre “Tarragonines” 2018 que atorga l’Ajuntament de Tarragona.

  En aquest sentit, l’artista altafullenca va donar dos dels seus quadres a la Comissió, que es presentaran públicament el mateix dia de la representació, i la intenció és que posteriorment descansin al Fòrum Parroquial. Altres integrants del Cercle Artístic d’Altafulla, com Marta Balañà, s’han interessat en aquesta iniciativa amb la finalitat de donar-li continuïtat en les properes edicions.

  La direcció del Camí de la Creu va a càrrec de l’actriu i directora de teatre, Joana Badia,amb la col·laboració de la Comissió del Camí de la Creu i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla.