Cambrils presenta el seu primer Cicle Cinema Solidari

    Al mateix temps que el cinema, també es podrà gaudir d'una exposició i una xerrada sobre els refugiats

    Cambrils ha presentat el seu primer Cicle Cinema Solidari, La Mar de cinema, que es durà a terme del 17 al 31 de maig al Cinema Rambla de l’Art (Rambla Jaume I, 35). Aquest cicle comptarà amb 3 pel·lícules, dues d’elles d’estrena nacional; i també amb una xerrada i una exposició sobre els refugiats.

    Les 3 pel·lícules que es projectaran són documentals per contribuir a crear i a moure consciència. La primera pel·lícula serà Human Flow el dijous 17 de maig a les 20:15h, Fuego en el mar serà la segona dijous 24 de maig a les 20:15h i, per acabar, Sea Sorrow tancarà el cicle dijous 31 de maig també a les 20:15h. La recaptació de les entrades anirà íntegrament a l’ONG Proactiva Open Arms, que treballa salvant les vides dels refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, pobresa o persecució.

    L’exposició fotogràfica sobre refugiats al vestíbul del Cinema Rambla de l’Art del 17 al 31 de maig, els mateixos dies que dura el cicle de cinema. L’exposició es basa en el campament de Jordània, que és un dels campaments més grans del món, a l’estiu del 2014. Respecte a la xerrada, anirà a càrrec de Marco Martínez, que és el capità del vaixell Open Arms i comptarà amb aportacions de joves de Cambrils, que van atendre a una estada solidària a Grècia. La data de la xerrada encara està per confirmar, però es preveu que sigui el 31 de maig a les 19h.

    Ana López, regidora de Cooperació i Solidaritat, ha explicat que “augmentar la implicació en la cooperació internacional, a través de la sensibilització, és un dels nostres objectius”. Respecte a això, Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha afegit que des de l’Ajuntament sempre s’està disposat “a donar suport de la manera que puguem a la gent que pateix tant”.