Cambrils celebra unes jornades per la igualtat de gènere

  Hi haurà una desena d'actes entre el 6 i el 22 de març

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Cambrils ha organitzat unes jornades per la igualtat de gènere en el marc del Dia Internacional de les Dones que tindrà lloc el proper 8 de març. L’alcaldessa, Camí Mendoza, ha assegurat que “s’ha de treballar de valent per canviar la desigualtat” i ha qualificat “d’obligació moral engegar aquestes iniciatives”.

  Per aquest motiu, entre el 6 i el 22 de març, Cambrils acollirà una desena d’actes que pretenen visualitzar la desigualtat existent respecte les dones en diversos àmbits com el professional o la llar. “Serà un reconeixement de les aportacions de les dones en la societat i la seva lluita en favor de la igualtat”, ha explicat el regidor d’Igualtat, Josep Maria Vallès.

  Dimecres 6 de març es farà una exposició al Centre Cívic Les Basses sobre el paper de les dones a les nostres vides des de la visió dels nens. Dijous 7 tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “Una cuestión de género”, que actualment es troba als cinemes, per un preu especial d’1,5 euros. L’acte institucional tindrà lloc el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb una concentració davant l’Ajuntament on es llegirà un manifest i que també comptarà amb l’actuació musical de la cambrilenca Bali Cejas. Posteriorment, es realitzarà el tradicional sopar violeta de les entitats de dones de Cambrils.

  Dissabte 9 i dimecres 13 es faran dos tallers feministes. El mateix dia 13 també es farà una taula rodona a la sala d’actes del Centre Cultural sobre la mirada feminista a Europa. Dijous 14 tindrà lloc la conferència “La violència de gèneres no és cosa de dones”. Divendres 15 hi haurà una sessió de contes adreçada al públic infantil, on es donarà la volta a contes amb contingut sexista per fer-los inclusius. Dijous 21 hi haurà una nova taula rodona per parlar sobre les dificultats de l’emprenedoria femenina. Per acabar, divendres 22 de març hi haurà la projecció d’un documental, seguit d’una xerrada i un debat sobre la història del feminisme.