Calafell tanca parcialment una platja per un vessament d’aigües residuals

    La brutícia ha arribat al mar a causa d’una averia a l’estació de bombament que hi ha entre Cubelles i Cunit

    Imatge del punt de la platja que indica la sortida d'aigües pluvials, amb una cinta policial que en delimita el perímetre per un vessament fecal. (ACN)
    L’Ajuntament de Calafell ha tancat un tram d’aproximadament 100 metres de la platja de Segur perquè aquest cap de setmana hi ha hagut un vessament d’aigües residuals. L’abocament es va produir dissabte a primera hora de la tarda, a causa d’una averia a l’estació de bombament d’Aiguadolç, situada entre Cubelles (Garraf) i Cunit (Baix Penedès). L’errada del sistema va provocar un estancament subterrani d’aigua fecal que va acabar desembocant a Calafell. Fonts municipals han detallat que durant tota la nit de dissabte es van fer tasques de desembossament del sistema, mentre que ahir diumenge es va fer una reparació provisional. Si bé a hores d’ara no es constata que es mantingui el vessament, l’Ajuntament manté la platja parcialment tancada amb bandera vermella per precaució, a l’espera que es restitueixi el sistema biològic del mar.
    El consistori preveu poder resoldre del tot el problema de bombament d’aigua amb una reparació definitiva al llarg d’aquesta setmana, confiant que dimecres a tot estirar ja es podrà reobrir la platja i recuperar la normalitat.