Borràs no considera “ni impecable ni respectuosa” l’entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida

    La consellera de Cultura contesta al president aragonès criticant les “lliçons” que aquest pretén impartir en matèria de conservació a Catalunya i li recorda que "és obvi que la humitat no va bé a les peces"

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La consellera de Cultura, Laura Borràs, no està d’acord amb el president de l’Aragó, Javier Lambán, el qual qualificava de “respectuosa” l’entrada dels efectius policials al Museu de Lleida i d’actuació judicial “impecable” en referència al passat 11 de desembre del 2017. Sobre aquestes declaracions, Borràs recrimina a Lambán capgirant les seves paraules, afirmant que “implacable sí que va ser, però ni impecable ni respectuosa”. Així ho ha expressat al cloure la reunió del plenari del Consorci del Museu de Lleida celebrat aquest dimarts.

    El president afirmava també que l’Aragó “podria donar lliçons a Catalunya” en matèria de conservació de peces artístiques, una sentència sobre la qual la consellera ha replicat breument dient que “no donem lliçons” i que “no acceptem rebre-les quan hem fet la nostra feina correctament”. Borràs ha estat molt crítica amb el governador recordant-li que en relació a l’execució de la sentència provisional no pot ser definida com a respectuosa davant el fet que l’aplicació de l’article 155 va fer recaure les responsabilitats del Departament de Cultura sobre el llavors ministre, Méndez de Vigo, el qual, diu Borràs, “ni tant sols va voler signar aquesta execució provisional”.

    Finalment, la Consellera de Cultura ha lloat la tasca realitzada pels treballadors del Museu de Lleida en matèries de conservació i difusió de les obres d’art que, fa un any, marxaven de Catalunya. Altrament, comparteix la preocupació dels membres del Museu respecte l’”estat i benestar” de les peces. Critica també, tal i com deia el director Josep Giralt, que les sol·licituds presentades per l’equipament cultural per tal que els seus tècnics poguessin comprovar, assessorar i supervisar l’estat de les obres hagin estat denegades per un jutjat d’Osca.