Blaumut dóna el tret de sortida al Room Festival

    El certamen va néixer fa un any amb la voluntat de consolidar un cicle d'hivern a la sala barcelonina

    Blaumut ha fet sonar aquest divendres a Razzmatazz el seu tercer disc d’estudi, ‘Equilibri’ (Musica Global). La posada en escena de l’univers propi del grup, marcat per lletres emotives i música amb tall de pop-folk amb tocs clàssics, ha congregat els seus fans més fidels. La cita ha servit per donar el tret de sortida de la segona edició del Room Festival, el certamen que va néixer amb la voluntat de consolidar un festival d’hivern a la sala barcelonina fins a finals de Primavera, en una edició en què expandeix l’oferta fins a la sala Rivera de Madrid. Durant el concert s’han pogut sentir alguna de les cançons que han catapultat el grup, com ‘Bicicletes’, ‘El primer arbre del bosc’ o ‘Pa amb oli i sal’.
    Després de donar-se a conèixer amb ‘El turista’ (Picap SL) i continuar sembrant èxits amb ‘El primer arbre del bosc’ (Autoedició), Blaumut es consolida en el panorama musical català amb l’edició del disc ‘Equilibri’, que continua la fusió entre el folk, el pop, la música clàssica i la cançó d’autor.

    Els populars Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia, acompanyats de la resta de la banda, han interactuat amb el públic que aquesta nit s’ha congregat a Razzmatazz i han intercanviat bromes sobre la trajectòria del grup, que porta a l’esquena més de 230 concerts a Catalunya i tot l’Estat i que ha recollit premis com l’Enderrock 2016 a l’artista de l’any.

    La banda ha entonat les peces del nou disc, com ‘Vint-i-un botons’, ‘Atlàntida’, ‘A peu’, ‘Sud-conscient’, ‘Houston’ o ‘La vida moderna dels déus’, però els moments àlgids han arribat quan han sonat les peces més populars del grup, com ‘Pa amb oli i sal’ o ‘El primer arbre del bosc’. Una particular versió d”El Padrí’ ha despertat rialles entre el públic. I entre cançó i cançó s’han sentit lemes com “hem votat” o “els carrers seran sempre nostres”. El punt final ha arribat amb el tema ‘Bicicletes’, quan la banda ha acabat tocant a la pista de la sala barrejada entre el públic.