Blanes es prepara per viure el Carnaval de la Costa Brava Sud 2023

  Ja han començat les inscripcions per participar a la Rua del Carnaval del diumenge 19 de febrer

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Durant dos anys consecutius, els carrers de Blanes no han pogut viure amb l’habitual intensitat les activitats que s’hi solen organitzar coincidint amb les festes del carnestoltes. Les mesures de contenció sanitàries per impedir la proliferació de la COVID-19 van provocar que, després que al 2021 es van suspendre tots els actes, l’any passat s’hagués d’optar per una Cercavila Alternativa en substitució de l’acte central que caracteritza aquest cicle festiu.

  Es tracta de la Rua de Carnaval, que transcorre habitualment a Blanes la tarda del diumenge del cap de setmana central en què coincideixen les celebracions d’aquet cicle festiu. Ara, quan ja ha quedat lluny aquesta realitat, a Blanes ja ha començat el compte enrere perquè comencin els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2023. A l’espera que es donin a conèixer en roda de premsa tots els detalls al voltant del Carnaval de la Costa Brava Sud 2023, l’Ajuntament de Blanes ja ha obert el termini d’inscripcions per l’acte més participatiu d’aquest periple festiu.

   

  Un total de 6.200 € en premis al Concurs de la Rua de Carnestoltes

  La Rua de Carnestoltes de la tarda del diumenge 19 de febrer s’espera que pugui recuperar tota l’espectacularitat dels anys anteriors a la pandèmia. Les inscripcions perquè s’hi apuntin carrosses i comparses ja han començat, i finalitzaran el proper divendres 3 de febrer a les 2 del migdia.

  Les bases per inscriure’s informen dels requisits, així com dels premis als quals es pot accedir en les categories de carrosses i comparses. En la primera hi ha dues modalitats, per a carrosses d’entitats blanenques i foranies, mentre que en la segona per a comparses és indiferent la procedència. El jurat qualificador haurà de escollir 15 guardonats, que sumen un total de 6.200 € de premis en metàl·lic.

  Al marge d’aquests reconeixements, les colles participants que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que participi amb una carrossa que ha de reunir tota una sèrie de requisits recollits a les bases, rebent una gratificació de 300 €. L’altre és que vagi acompanyada d’una comparsa.

   

  Si està formada per entre 20 i 50 persones hi haurà una gratificació de 100 €, i si són més de 50 persones serà de 200 €. Pel que fa als criteris amb què s’han de regir els membres del jurat per triar als diferents guanyadors, hi ha un màxim de 40 punts en la categoria de carrosses i un màxim d’uns altres 40 punts en la de comparses, d’acord amb els següents barems:

  La inscripció és gratuïta, i s’ha de formalitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Blanes, com dèiem, abans del 3 de febrer a les 14 h: https://seu.blanes.cat/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=PTS_CATSERV A l’enllaç estan incloses tant les Bases de Participació com el Formulari d’Inscripció.