Berga obrirà la piscina municipal el 26 de juny

  Berga inaugurarà la temporada d’estiu aquest divendres amb l’obertura de les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 26 de juny a l’11 de setembre. Enguany, l’Ajuntament de Berga aplicarà una sèrie de mesures preventives per adaptar el servei a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19. En concret, es restringirà l’aforament màxim de l’equipament i els diferents vasos d’aigua, s’establiran dues franges horàries per poder fer ús de les instal·lacions, es reduiran les tarifes per accedir a les piscines i es comptarà amb el personal de Protecció Civil per realitzar el control d’accés, entre d’altres.

  Accés a l’equipament

  L’equipament comptarà amb una entrada i una sortida diferenciades per evitar les aglomeracions de persones. L’entrada a la instal·lació es realitzarà per la porta situada al costat dels vestidors, mentre que la sortida s’efectuarà per la zona propera a la piscina de nadons. L’horari d’obertura de les piscines durant l’estiu de 2020 es dividirà en dues franges: la franja de matí (de 10 a 14:30h) i la franja de tarda (de 15:30 a 20h). La instal·lació romandrà tancada de 14:30 a 15:30h per poder realitzar les tasques sanitàries de desinfecció.

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  Es prendrà la temperatura corporal a les persones que vulguin accedir a l’equipament. Si la temperatura és igual o superior a 37,3ºC, no es permetrà l’accés a les instal·lacions. També serà necessari desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i fer ús de la mascareta en el moment d’accedir a l’equipament i sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat entre persones. Els usuaris i usuàries hauran d’utilitzar obligatòriament les dutxes exteriors abans i després de banyar-se a la piscina i no es podrà fer ús de les dutxes situades a l’interior dels vestidors. Els vestidors estaran fora de servei, però sí que es podran utilitzar els lavabos.

  Aforament de les instal·lacions

  Els diferents espais de l’equipament tindran un aforament limitat i variable en funció de l’evolució de les normatives sanitàries vigents. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Berga apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva dels usuaris i usuàries a l’hora de respectar les normes d’ús i les distàncies de seguretat amb l’objectiu d’evitar l’aplicació de restriccions que impliquin la llibertat de moviment a la zona de gespa o descans i als vasos d’aigua (piscines).