Benjamin el primer nadó gironès nascut l’any 2019

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Carla i el seu fill, en Benjamín, a la unitat de Neonatologia del Trueta aquest 1 de gener del 2019 (Horitzontal)
   A la unitat de Neonatologia de l’hospital Josep Trueta la Carla Aguilera acarona el seu fill, en Benjamín. Ha nascut quan passaven 22 minuts de la mitjanit i és el primer nadó gironí del 2019. La mare, una noia de 18 anys de la Bisbal d’Empordà, va trencar aigües diumenge a la nit. Ella i la seva parella, un jove de 19 anys, van anar primer a l’hospital de Palamós (Baix Empordà), però com que el nen era prematur els van derivar al Trueta. El part, que ha estat natural, ha durat uns vint minuts. “No em pensava que nasqués tan aviat perquè encara és una mica petitó, però tenia pressa per sortir”, explica la Carla. En Benjamín, que ha nascut a les 33 setmanes i un dia de gestació, s’haurà d’estar ingressat fins que aprengui a menjar sol, però d’aquí a pocs dies ja podrà anar cap a casa.
  En Benjamín Aguilera El-Youbi ha nascut a l’hospital Josep Trueta de Girona aquest 1 de gener a les 00:22:10. Ell és el primer nadó gironí de l’any. La seva mare, la Carla, explica que no es pensava que nasqués tan aviat, perquè encara li quedaven algunes setmanes per sortir de comptes. “Però tenia molta pressa per sortir”, diu mentre somriu i l’acarona.

  La Carla té 18 anys i la seva parella, un jove de procedència marroquina, 19. Tots dos viuen a la Bisbal d’Empordà. Ell treballa i ella està acabant d’estudiar un cicle formatiu d’Administració i Finances a l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

  Diumenge a la nit, la Carla va trencar aigües mentre dormia. La parella va anar fins a l’hospital de Palamós, però en veure que el nen naixeria prematur, la van derivar amb ambulància fins al Trueta, on hi ha la unitat especialitzada. “Em van donar medicaments per aturar-me el part, però ahir a la tarda en Benjamín ja no volia quedar-se més a la panxa”, explica la mare.

  El part va durar uns vint minuts, i poc després d’entrar al 2019, en Benjamín ja feia els primers plors. Va pesar 2,360 quilos i ha nascut a les 33 setmanes i un dia de gestació. “Em feia una mica de mal i em van posar epidural perquè no podia aguantar més”, explica la noia. “Però tot va anar molt bé”, diu la Carla.

  Ara, en Benjamín s’haurà d’estar alguns dies a la incubadora de la unitat de Neonatologia. “Fins que aprengui a menjar per ell mateix, i després ja podrem anar a casa”, diu la Carla. La mare somriu quan se’l mira i, quan se li demana per què li han posat aquest nom, respon: “Es diu com el meu avi, Benjamín Aguilera”.