Bellpuig convoca una nova consulta popular el dia 1 d’octubre

  Enguany es preguntarà als veïns a què volen destinar els pressupostos participatius de 2021

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Bellpuig (Urgell) ha convocat una nova consulta popular el dia 1 d’octubre. Ho fa amb l’objectiu de ser fidel a un model de “governança republicana” i per commemorar la data històrica del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’equip de govern va prendre aquest compromís el 2019 i ara cada 1 d’octubre consulta als veïns sobre aspectes que siguin del seu interès. Enguany la pregunta es fa per saber a què es volen destinar els 30.000 euros previstos en la partida dels pressupostos participatius del consistori per aquest 2021. A la consulta hi poden participar tots els veïns residents majors de 16 anys.

  Els pressupostos de l’Ajuntament de Bellpuig per al 2021 van incloure una partida de 30.000 euros en forma de pressupostos participatius. L’objectiu és permetre la participació directa de la ciutadania en l’elaboració i execució dels pressupostos públics.

  La votació es farà de forma presencial el dia 1 d’octubre al vestíbul de l’Ajuntament de Bellpuig entre dos quarts de nou del matí i les dues de la tarda, i entre les quatre i les vuit del vespre. Només caldria identificar-se amb el DNI, NIE o permís de conduir.

  La pregunta que es farà serà: ‘A què voleu que es destinin els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Bellpuig per a l’any 2021?’ Les opcions de vot seran: a la millora de parcs infantils; a l’adquisició de pisos socials; i una tercera proposta oberta al votants que caldrà apuntar.