Bars i restaurants, en contra de les limitacions de la nova ordenança de terrasses

  Imatge de Paula Varas durant la roda de premsa. MÒNICA BREY

  L’Ajuntament de Tarragona va mantenir, ahir, una reunió amb els empresaris del sector de l’hoteleria de la ciutat, on la consellera de Domini Públic, Paula Varas, els hi va exposar un esborrany de l’Ordenança municipal que en un futur propé, regularà les terrasses a la via pública.

  Degut a que fins al moment no n’hi havia cap, estan sorgint algunes discrepàncies entre els propis hotelers i l’Ajuntament.

  Varas, en una roda de premsa duta a terme aquesta tarda, ha explicat que per tal de definir aquesta nova ordenança, s’ha creat una comissió d’estudi, formada per representants de tots els partits polítics i per tècnics especialistes. “Abans d’aprobar aquesta ordenança i portar-la al Plenari, s’exposarà a la ciutadania, per tal de que aquesta pugui opinar i presentar-hi propostes”, ha afirmat.

  Tot i així, abans de presentar-ho a la ciutadania de Tarragona, l’Ajuntament s’ha reunit ja amb veïns i hotelers, per tal de trobar un equilibri i realitzar una ordenança que vagi en benefici del desenvolupament de la ciutat.

  Varas assegura que l’esborrany d’aquesta ordenança ha estat ben acceptat per part dels veïns. En canvi, no ho ha estat tant pels hotelers, ja que una de les propostes que presenta l’Ajuntament és que les terrasses ocupin només el 50% de la capacitat d’aforament que el restaurant o bar té en l’interior del seu local. És a dir, que les terrasses siguin la meitat de petites que el local, i per tant hi hagi la meitat de gent a fora, que la que hi pot haver a dins.

  Aquesta mesura de control per part de l’Ajuntament no ha agradat a aquells hotelers amb un local petit, que viuen de tots aquells clients que ocupen les seves terrasses.

  La consellera, Paula Varas, però, creu que arribaran a un consens en el qual totes les parts hi sortiran beneficiades.