Banyeres del Penedès no haurà d’expropiar els terrenys del jaciment iber

    En l'última reunió mantinguda aquest dimarts, els propietaris han acceptat l'acord de vendre la parcel·la així com la segregació que s'havia pactat amb la Generalitat de 10.000 metres quadrats

    L’Ajuntament de Banyeres del Penedès finalment no haurà d’expropiar els terrenys del jaciment iber. En l’última reunió mantinguda aquest dimarts, finalment els propietaris han acceptat la venda de la parcel·la així com la segregació que s’havia pactat amb la Generalitat de Catalunya de 10.000 metres quadrats.
    La setmana passada i després que passés el termini de negociacions, el consistori va començar els tràmits per tal d’expropiar la finca, malgrat que l’alcalde Amadeu Benach no volia fer-ho, ja que havia intentat per totes les vies, arribar a un bon acord per ambdues parts.
    Gràcies a l’acceptació de vendre dels propietaris, l’expedient d’expropiació queda tancat i s’engega el procés de compra i d’adquisició dels terrenys per part de l’ajuntament. A partir d’ara, faltarà que el ple de l’ajuntament aprovi el següent acord, que s’estima que sigui al ple ordinari del mes de març. Amadeu Benach en declaracions ha indicat que “després de molts anys, Banyeres del Penedès, la comarca i el país veuen llum verda al projecte del poblat iber. Per a mi és una gran satisfacció que els nostres fills puguin saber la història dels nostres avantpassats”.