La Banda Municipal de Lleida protagonitza el concert de Santa Cecília

    És un homenatge al Museu d’Art Jaume Morera i al Cercle de Belles Arts

    Concert d’homenatge a dues entitats emblemàtiques de la nostra ciutat per la seva trajectòria cultural. Aquest any coincideix el centenari del Museu d’Art Jaume Morera, el 70è aniversari del Cercle de Belles Arts i el 35è aniversari de la Coral L’Estel.
    Per l’ocasió, us proposem l’obra Colors del belga Bert Appermont, on el jove trombonista lleidatà Miquel Sàez interpretarà la part solista i, alhora, en Rafael Borlänsa, director de l’Escola del Cercle de Belles Arts, plasmarà un quadre in situ.
    Escoltarem alguns dels Quadres d’una Exposició de Modest Mússorgski i descobrirem l’amistat entre el compositor Ruperto Chapí i l’artista Jaume Morera. A la segona part del concert, gaudirem de la Coral Estel amb fragments del Carmina Burana, inspirats en poemes goliarts i que han suggerit sempre imatges evocadores.
    Com a colofó, hem volgut retre homenatge al mestre Enric Roca autor de les sardanes El Museu de la Paeria i, Broll de gratitud que avui reestrenem, amb lletra de la seva filla Rosa Roca i arranjaments per a cor i banda del compositor David Esterri.