Augmenten un 175% les sancions per actes incívics a Reus

  El consum d'alcohol a la via pública continua sent l'acte incívic més denunciat

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.226 actes en relació a actituds incíviques vinculades a l’oci nocturn entre els mesos de gener i setembre d’enguany. La xifra suposa un increment del 94,9% respecte el mateix periode de 2015 (629), i del 175,5% respecte el de 2014 (445). Les dades d’enguany superen àmpliament les dels dos anys anteriors, quan al llarg dels dotze mesos es van aixecar 728 i 581 actes, respectivament.

  L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que “l’entrada en vigor de la nova ordenança de Civisme, la professionalitat de la Guàrdia Urbana i la determinació del Govern de Reus són elements clau per contribuir a resoldre situacions que afecten la convivència i preocupen a la ciutadania; i per avançar en aconseguir una ciutat més cívica”.

  Els problemes principals vinculats a l’oci nocturn no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que quan surten o es troben al carrer i no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública.

  El consum d’alcohol a la via pública continua sent l’acte incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana. Les dades del mes de setmebre d’enguany confirmen un increment de les actes aixecades en relació a l’oferiment i sol·licitud de relacions sexuals a la via pública.