Atrapen dos lladres que utilitzaven pinces quirúrgiques i tallaungles per robar a Lloret de Mar

  Els agents els van enxampar 'in fraganti' després d'atracar un turista d'edat avançada

  Els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres que feien servir unes pinces quirúrgiques i un tallaungles esmolat per robar carteres. Divendres passat cap a les deu de la nit, una patrulla de paisà va veure els dos sospitosos que s’apropaven a un grup de turistes d’edat avançada. Els lladres van triar com a víctima un senyor gran que estava mirant l’aparador d’un establiment i que portava una bossa de mà a l’esquena. Mentre un dels arrestats vigilava, l’altre es va apropar a la víctima per darrere. Després d’obrir la cremallera de la bossa, va introduir unes pinces i va extreure sigil·losament dues carteres. Els mossos van intervenir i es van identificar com a policies. Els dos joves van sortir corrents però els van atrapar pocs minuts després.

  Els sospitosos van arrancar a córrer per un carrer adjacent i els agents els van perseguir. Mentre corrien van llençar una de les carteres dins una boca de clavegueram. Poc metres després, els van interceptar i detenir com a suposats autors d’un delicte de furt.

  Un cop recuperada la cartera, els mossos van escorcollar els detinguts. A l’interior d’una bossa de mà portaven unes pinces d’alumini de color vermell d’ús quirúrgic i un tallaungles metàl·lic acabat en angle molt esmolat a la zona de la punta. Ambdós estris els feien servir per cometre els furts de manera sigil·losa. El tallaungles estava pensat per tallar les nanses de les bosses de mà.

  Acabada l’actuació policial, els agents van lliurar a la víctima els objectes sostrets entre els quals hi havia dues carteres, targetes de crèdit, documentació personal i 430 euros en efectiu.

  Els detinguts, un d’ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 9 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes i van sortir el llibertat provisional. Tots dos tenen 25 anys, són de nacionalitat romanesa i veïns de Lloret.

  Per prevenir aquesta modalitat de furt els Mossos aconsellen portar la cartera o la bossa de mà tancada i sempre situada al davant o a l’interior de la jaqueta.