Aterren a l’aeroport de Lleida-Alguaire els primers vols amb esquiadors britànics de la temporada d’hivern

  Després de les desviacions a Reus per la boira, el touroperador Neilson preveu incrementar un 5% el volum de passatgers respecte l'any passat

  Els primers vols de la temporada d’hivern amb esquiadors procedents del Regne Unit han aterrat aquest dimarts al matí a l’aeroport de Lleida-Alguaire sense cap problema. La boira va obligar a desviar a l’aeroport de Reus els avions que havien d’estrenar la temporada el passat 21 de desembre però la millora de les condicions meteorològiques han permès operar amb normalitat en una jornada en que es preveu l’arribada de 720 esquiadors britànics. Els avions procedents de Manchester i Londres-Gatwick han arribat amb uns vint minuts d’antelació cadascun i abans de les nou del matí ja havien aterrat tots dos a la pista. A la tarda està previst que n’arribin dos més, un de Londres Stansted i l’altre d’East Midlands. El responsable del touroperador Neilson, Ian Archer, ha dit que aquest any preveuen incrementar en un 5% el volum de passatgers i fins al març portaran a Alguaire uns 11.500 esquiadors britànics. La major part ho fan per anar a les pistes d’Andorra menys uns 250 que ho faran a Baqueira Beret.

  Les bones condicions meteorològiques sense la boira espessa que hi havia el passat dia 21 de desembre han permès estrenar aquest dimarts la temporada d’hivern a l’aeroport de Lleida-Alguaire. Ian Archer, de Neilson, ha destacat que els dos primers vols han arribat abans del previst i que de moment la jornada és ”d’èxit”. La previsió és que arribin 720 passatgers amb els quatre vols programats. D’aquests, una vintena aniran a esquiar a les pistes de Baquiera Beret, a la Val d’Aran, i la resta a Andorra. La xifra d’esquiadors britànics que volen anar a esquiar a l’Aran ha incrementat en els darrers anys, segons Archer, que ha afegit que es tracta d’un perfil familiar que busca esquiar en unes pistes ”molt professionals” situades en una zona amb ”alta gastronomia”.

  Els mateixos avions carregaran els 730 passatgers que van aterrar el 21 a l’aeroport de Reus per tornar cap al Regne Unit. Neilson té pactat un any més d’operacions a l’aeroport de Lleida-Alguaire durant la temporada d’hivern i segons Archer hi ha converses amb Aeroports de Catalunya per decidir el programa de futur. Respecte a les desviacions de vols a Reus o Barcelona quan hi ha boira espessa que no permet l’operativitat de l’aeroport lleidatà, Archer ha dit que si hi ha bona col·laboració amb Aena i els altres aeroports, amb previsió ”tot es pot organitzar correctament” i no hi ha impacte ni cap als passatgers ni cap als avions. Per aquest motiu, la boira no és un problema per aquest touroperador que està satisfet amb les prestacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

  Després dels d’aquest dimarts els vols britànics es tornaran a programar habitualment en diumenge a l’aeroport de Lleida-Alguaire ja que enguany s’ha modificat aquesta primera arribada d’avions pel fet que Nadal i Cap d’Any s’han escaigut en dilluns. A partir del febrer, els vols de Neilson coincidiran amb un nou touroperador que operarà a Lleida-Alguaire. Es tracta del suec Quality Travel que iniciarà vols el dia 4 de febrer fins al 25 de març. Això farà que per primera vegada coincideixin al mateix temps fins a 5 operacions de vol en un mateix dia a l’aeroport, un fet que no havia passat mai encara i que ha obligat a instal·lar una nova carpa per donar resposta al volum de passatgers a l’hora de facturar els seus equipatges.

  Satisfacció entre els passatgers per un aeroport ”nou, net” i que està prop de les pistes

  Satisfacció general entre els passatgers britànics que han fet us de l’aeroport en aquesta jornada. Un d’ells, en Sean Masicell, de Nederlande, ha explicat que ha anat a esquiar a Soldeu amb la seva família i que s’ho han passat molt bé perquè ha fet bon temps. Tot i arribar a l’aeroport de Reus considera que està millor el d’Alguaire perquè es troba més a prop del resort on han anat. Així mateix, ha valorat que la instal·lació és bonica, neta i eficient tot i que el vol que havia d’agafar anava amb una mica de retard.

  De la seva part, la Holly Hargreaves, de Manchester, ha explicat que ha viatjat amb els seus dos fills, el marit i el seu pare per anar a esquiar a Arinsal. Ha dit que han passat uns bons dies a la neu i ha valorat que l’aeroport és ”arquitectònicament molt bonic, nou i net, amb moltes facilitats”.