Assenyalen la necessitat d'aprofundir en la gestió individualitzada de l'Aeroport

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de la ponència de la Fundació Cercle d'Infraestructures. Foto CEDIDA

  El director del Centre d’Estudis de Transport per a la Mediterrània Occidental i expert en qüestions aeroportuàries, Óscar Oliver, ha defensat avui que les institucions del territori han de seguir treballant per “aprofundir en la gestió individualitzada de l’Aeroport de Reus”. Oliver ha estat el ponent principal d’una nova jornada de la Fundació Cercle d’Infraestructures, en aquest cas centrada en el futur del model aeroportuari català.

  Oliver creu que les institucions presents a la Taula Estratègia de l’Aeroport han de reivindicar la constitució del Consell Rector amb plenes competències per definir aspectes com la política comercial, el marc tarifari i l’impuls del pla director, entre d’altres. Aquest expert considera que “el cas de Reus és un bon exemple de gestió individualitzada”, tot i que, segons ell, “s’ha d’anar a més”.

  En aquest sentit, Oliver dibuixa un escenari d’oportunitats davant la saturació de l’Aeroport del Prat: “Reus ha de fer compatible el servei al territori amb tenir un rol complementari del de Barcelona” i ha recomanat a les institucions implicades que hi hagi una estratègia de promoció “més enllà del turisme, un sector que per volum ha de ser molt important a l’hora de captar línies i companyies, però l’Aeroport ha d’estar al servei dels altres motors econòmics del territori”.

  En la mateixa línia s’han manifestat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i el de la Fundació Cercle d’Infraestructures, Pere Macias. Just coincideix en “el moment d’oportunitat per a l’Aeroport de Reus” i ha apel·lat a “la unitat del territori per reclamar el que l’Aeroport necessita, com l’Estació Intermodal que el connecti ferroviàriament amb Barcelona”. Macias ha compartit aquests reivindicacions i ha defensat un “gran acord de país per impulsar un sistema aeroportuari propi”.

  Durant la jornada s’ha reivindicat també la creació d’una Agència Catalana Aeroportuària i un model de gestió que superi els centralismes. La tendència en auge al continent asiàtic a diversificar ingressos amb la creació de zones d’oci, comerç i allotjament als recintes aeroportuaris ha estat un altre dels focus d’aquesta jornada. La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha fet una crida a la Generalitat a “concretar una estratègia clara per portar a la pràctica” aquest empoderament de l’Aeroport de Reus que avui ha reclamat aquesta jornada.