ASPID inaugura el seu nou centre de Neurorehabilitació i d’Autonomia Personal

  Aquest equipament compta amb recursos socials i sanitaris per fomentar el màxim grau possible d’autonomia personal a les persones amb discapacitat, dependència i/o afectacions d’origen neurològic

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’associació ASPID ha inaugurat la nova seu de Lleida que acull els serveis de Neurorehabilitació i d’Autonomia Personal amb l’objectiu d’augmentar l’abast dels seus serveis, els quals tenen l’objectiu de millorar tant l’autonomia com el propi nivell de vida de les persones amb discapacitat. La presidenta de ASPID, Bibiana Bendicho, explica que aquest nou centre pretén donar resposta a les necessitats que “any rere any ens traslladen els col·lectius amb dependència o afectacions neurològiques”.

  Aquesta seu està operativa des del passat mes d’abril del 2017 i des de llavors s’han atès unes 900 persones. En aquest sentit, la presidenta espera que l’entitat assoleixi enguany un increment del 10% de les persones ateses i ampliar també l’espectre de col·lectius, “com són la infància, amb tasques de desenvolupament neurològic davant dislèxies o TDAH, o la gent gran”. Concreta que un dels col·lectius més atesos són les persones que han patit un ictus i que actualment fins un 40% de la població pot arribar a patir un ictus al llarg de la seva vida.

  Bendicho explica que compten amb un equip de neurorehabilitació multidisciplinari que treballen en diferents camps com són el de la neuropsicologia, psicologia, teràpia ocupacional, logopèdia, fisioteràpia o infermeria, a banda de tot el servei de neurorehabilitació. A més, hi sumen els serveis de suport a l’autonomia a la pròpia llar, com són els d’atenció domiciliària, d’assessorament i formació a les famílies al seu entorn i de participació social.

  Finalment, la presidenta de ASPID ha traslladat els seus agraïments a entitats com la Diputació de Lleida, l’Obra Social La Caixa, al Club Once i al Club Lions , “els quals ens han ajudat a poder fer realitat tota aquesta infraestructura”. El pressupost global de tot l’equipament, situat al carrer Príncep de Viana número 94, ascendeix a uns 79.000 euros, un 50% assolit per la Diputació, un 40% per part d’altres institucions i el 10% restant per part de ASPID.

  Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, explica que aquest nou centre se’ls va plantejar fa mesos davant la necessitat de donar suport a aquest col·lectiu de persones “per tal que puguin disposar dels serveis necessaris que els permetin viure dins un entorn social”. Així mateix, reitera “l’objectiu de millorar de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i vulnerabilitat social”. També ha destacat l’estreta col·laboració de la Diputació de Lleida “amb la feina excepcional que realitzen entitats com ASPID” des dels seus inicis.