Arriba la novena edició de “Reus Viu El Vi”

  La novena edició de la fira del vi de les DO de la Cambra de Comerç de Reus- es celebrarà del 9 a l’11 de juny a la plaça de la Llibertat amb una ocupació prevista del 100% de l’espai disponible. En total hi haurà 46 estands a plaça amb 32 cellers, 8 gastronòmics i 6 de l’organització. Xifres ben bé idèntiques a les de l’any anterior. De fet el certamen ja fa anys que registra una alta demanda de participació el que demostra, per altra banda, l’acceptació de la fira entre els expositors. Enguany hi ha una renovació propera al 20% pel que fa als cellers participants en relació a l’edició 2016.

  L’any passat es van despatxar 11.000 lots de fira, una xifra que va permetre arribar als 55.000 tastos. Pel que fa a l’apartat gastronòmic, es van servir més 30.000 degustacions.

  A la fira s’hi podran trobar cellers representants de les Denominacions d’Origen que treballen sota el paraigua corporatiu de la Cambra: DO Conca de Barberà, DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta, i també de la DO Cava i Vermut de Reus.

  El lot de tast valdrà enguany 13 euros i inclou copa, portacopes, catàleg, 5 tastos de vi i l’opció d’aconseguir l’obsequi de la fira si s’omplen els pètals de la Rosa de Reus tastant un vi de cada DO i  col·locant les respectives enganxines que facilitaran els cellers.

  L’obsequi és el barret oficial de la fira. L’apartat musical tindrà enguany un caràcter innovador, ja que dos DJ es situaran a cada extrem del recinte punxant música en directe, amb voluntat de generar un espai de confort sonor a banda i banda de la plaça.

  El cartell d’aquesta edició l’ha confeccionat el dissenyador reusenc Jordi Romero que evoluciona el logo de la fira que ell mateix va crear l’any 2014.

  L’horari de la fira serà divendres de 17.30 a 23h, dissabte de 12 a 14h i de 17.30 a 23h i el diumenge de 17.30 a 22h. LA DO LA MANCHA, Denominació d’Origen convidada l’edició d’enguany

  Des de l’any 2014, i d’acord amb els Consells Reguladors, la REUS VIU EL VI ha convidat a una Denominació d’Origen externa. Enguany serà el torn de la DO La Mancha. Una invitació que sorgeix arran de la participació de la Cambra a FENAVIN, la Feria Nacional del Vino, celebrada el mes de maig a Ciudad Real. Això ens permetrà tastar alguns dels millors vins que elabora aquesta DO que engloba a 250 cellers de les províncies d’Albacete, Ciudad Real, Cuenca i Toledo.

  EL CÒNSOL GENERAL DE BÈLGICA A BARCELONA inaugurarà el certamen

  En la línia de les relacions diplomàtiques que s’han establert durant aquests últims anys de fira amb els representants del Japó i EEUU, enguany l’encarregat d’inaugurar el certamen serà el Cònsol General de Bèlgica a Barcelona, Didier Verwaerde. Precisament els països baixos s’han convertit en un dels mercats més interessants pels cellers de casa nostra i d’aquí la voluntat d’estrènyer llaços comercials amb Bèlgica.

  L’acte inaugural es realitzarà el divendres 9 a les 19h i com és habitual comptarà amb un element festiu de la ciutat. En aquesta ocasió serà el Basilisc Petit que va ser presentat oficialment durant les últimes festes de Misericòrdia.

  L’AREA GASTRONÒMICA, amb l’oli de la DOP SIURANA

  Aquest àmbit de la fira, situat a la part central de la Plaça, inclourà una àmplia oferta de degustacions vinculades a la gastronomia del territori. Tot productes de casa, de qualitat. I en l’elaboració s’utilitzarà oli de la DOP Siurana. La col·laboració amb el Consell Regulador de l’oli de casa nostra, habitual en les edicions de la Ganxet Pintxo, es reforça enguany també a la REUS VIU EL VI. I Siurana presentarà, també, la seva pròpia tapa, el TASTET DO, elaborada pel cuiner Gerson Ribal.

  Per segon any es programa, dissabte al matí, L’OSTRADA SOLIDÀRIA.

  Després de les bones sensacions de la primera edició celebrada l’any passat, dissabte al matí es programarà una nova edició de l’Ostrada Solidària, amb degustació d’Ostra Rissada del Delta. En aquesta ocasió els beneficis es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple que gestiona l’Hospital de Dia Mas Sabater a la ciutat. La degustació d’Ostres que inclou, també, el lot de la fira i la degustació de vi, costarà el dissabte 7 euros.

  El dilluns 5 de juny, TAST PER PROFESSIONALS A LA LLOTJA DE REUS

  En relació als actes previs enguany la REUS VIU EL VI presenta una novetat important. Es tracta del Tast per Professionals adreçat a distribuïdors, restauradors i prescriptors. Es farà a la Llotja de deu del matí a dues de la tarda. I permetrà conèixer, en un àmbit més reduït i relaxat, quines són les propostes que presentaran tots els cellers a la fira.

  Promoció de l’ASSOCIACIÓ DE RESTAURADORS DEL BARRI SANTA ANNA

  A proposta de l’Associació de Restauradors del Barri Santa Anna, durant els dies de fira lliurarem un val de descompte del 10% a tots els visitants per anar als establiments d’aquesta entitat. La promoció es realitzarà els mateixos dies de fira, des del divendres 9 fins el diumenge 11.

  Acord amb la FIRA DEL VI DEL CAVA DE PROXIMITAT DE PRADES

  Enguany també aprofitarem la fira per fer difusió de la FIRA DEL VI I DEL CAVA DE PROXIMITAT DE PRADES d’aquest proper estiu. El model de la REUS VIU EL VI ha servit de referència per desenvolupar la fira CAMBRILS ENTRADA AL PAÍS DEL VI en la qual hi col·laborem des de la primera edició. Enguany definim el triangle Reus, Cambrils, Prades col·laborant i promocionant la fira de la vila vermella, considerant també la seva singularitat.