Arriba la Marató de Donants de Sang a Reus

  La campanya té lloc entre el 10 i el 17 de gener als principals hospitals catalans i té l'objectiu d'aconseguir 10.000 donacions.

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de la campanya de la Marató de Donants de Sang de Reus. Maria Comabella.

  Des del passat 10 de gener, el Banc de Sang ha activat la campanya de donació més gran de l’Any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya. L’objectiu és recuperar les xifres de reserves d’abans de Nadal, època en la que acostumen a baixar, i assolir la col·laboració de 10.000 persones. Segons l’ACN, en aquests tres dies ja hi han participat 3.500 donants.

  El programa continuarà fins al 17 de gener als principals hospitals catalans. L’Hospital Universitari Sant Joan és la seu de la campanya a Reus, on es pot donar de dimarts a dijous de 9 a 14h i de 16 a 20h d’aquests dos dies. El director del Banc de Sang i Teixits del Tarragona i Terres de l’Ebre, Albert Soley, ha comentat que les reserves que més es necessiten són les del grup 0. A la resta del territori es pot acudir a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa.

  El Whatsang

  A més, per tal d’arribar a més persones el Banc de Sang ha creat un servei de Whatsapp, que s’adhereix al servei de mail que feien fins ara. El número del Whatsang és 677 071 756, i permetrà atendre de manera més directa i personal a la ciutadania. A més, el Banc ha col·laborat amb el cantant LilDami en la creació d’una cançó per fer una crida solidària a la població. La peça ha sortit avui, es diu A la sang i està protagonitzada per persones que han sigut receptores.

  Les donacions

  Totes aquelles persones que vulguin ser donants però no sàpiguen quins són els requisits, poden llegir aquest formulari d’autoexclusió. Els ciutadans que vulguin donar sang a la Plaça Catalunya i als principals centres hospitalaris poden inscriure’s al web Maratodonants.cat, tot i que no és imprescindible.