Arriba la campanya “Recicla vidre per elles”

  Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per tercer any consecutiu la campanya Recicla vidre per elles. Una iniciativa que té com objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar vidre i contribuir amb una causa solidària i lluitar contra el càncer de mama.

  Des d’avui i fins el dia 26, 10 iglús roses estaran ubicats en punts emblemàtics de Tarragona. Les ubicacions són:

  Rambla Nova, al costat del monument dels castellers.
  Plaça Cuba, Sant Pere i Sant Pau
  Rambla de Campclar, a l’alçada del c/ Sant Benilde
  Plaça Constitució de Bonavista
  Plaça de les Lletres Catalanes de la Vall de l’Arrabassada.

  Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Àgata Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió. Els miniglús es podran adquirir a la web Miniglú.es i els beneficis aniran destinats a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Frente al Càncer per a contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d’aquesta malaltia.

  La consellera Ivana Martínez, ha assenyalat que “la nostra ciutat és molt solidaria, així ho ha demostrat moltes vegades, i desitgem que ara ho torni a ser per la lluita contra el càncer de mama”.

  La campanya s’ha estès per 18 ciutats de l’Estat com Barcelona, Sevilla, Santander o Palma de Mallorca, per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, el nombre total de contenidors instal·lats serà de 250 contenidors.

  Dades de reciclatge de vidre a Tarragona

  Segons les últimes dades del 2017, els tarragonins van reciclar un total de 2.307 tones de vidre, el que suposa que cada habitant recicla de mitjana 17,5 kg.

  Respecte a la taxa de contenidors, el nostre municipi se situa amb una mitjana de 164 habitants per contenidor, comptant amb un total de 803 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

  Des de 1988, Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d’envasos de vidre i la seva posterior comercialització.