Arrenca l’assemblea de l’ANC que debat si aposta per exigir una nova DUI

La Tarraco Arena acull més d'un miler de persones que voten el nou full de ruta de l'entitat

Pla obert d'una pantalla amb Puigdemont i altres membres del Consell de la República intervenint en l'inici de la VII Assemblea General Ordinària de l'ANC, a Tarragona, el 5 de maig del 2019. Foto: ACN
La setena assemblea general ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana ha arrencat aquest diumenge amb el debat d’establir un nou full de ruta que plantegi reclamar la DUI en cas que les coalicions electorals assoleixin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya. La jornada, que ha començat amb més d’una hora de retard per problemes tècnics de l’organització, ja ha aprovat el pressupost ordinari i l’informe de gestió del Secretariat Nacional. Més d’un miler de persones s’apleguen a la Tarraco Arena, on s’han penjat estelades gegantines i cartells reivindicatiu, i s’han cridat consignes de llibertat i d’independència, i s’ha tingut un record per Carme Forcadell i Jordi Sànchez.
L’acte ha arrencat amb una salutació del Consell de la República, encapçalada per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Acompanyat dels exconsellers a l’exili, Puigdemont ha agraït a través d’un vídeo la tasca de l’entitat i el suport que reben els “presos i els exiliats”. Puigdemont ha assegurat que no es rendiran, ja sigui des del Tribunal Suprem o des de l’exili.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha parafrasejat Antoni Rovira i Virgili i ha recordat que amb l’1-O Catalunya va conèixer la “cara més fosca” de l’Estat. Bargalló ha reivindicat la “perseverança” de les institucions i el “compromís” de la ciutadania tant l’1-O com el 3-O.

“El nostre camí el tenim clar: democràcia, urnes, drets, llibertat, mobilització, alliberament dels presos i retorns dels exiliats. Un embat continu i demostrar cada dia en cada contesa la nostra hegemonia, la transversalitat de l’independentisme és la nostra màxima fortalesa i la llavor d’aquesta hegemonia”, ha subratllat el conseller.

Per primera cop, els socis de l’entitat voten a través d’una aplicació de telèfon mòbil per donar agilitat a la jornada.