Arrenca la nova temporada d’estiu de Turisme de Lleida

  La darrera de les novetats de la programació d’estiu de Turisme de Lleida la presenta el ‘City Tour’, la visita guiada al cor de la ciutat

  Imatge de recurs de Lleida. Foto: Ajuntament de Lleida

  Turisme de Lleida engega aquest dimarts les activitats de la temporada d’estiu (des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost), al Castell dels Templers, el barri jueu medieval de la Cuirassa i les rutes del City Tour. El ja popular ‘Templer per un Dia’ passa ara a ser ‘Templer per una Nit’. Una activitat especial recomanada per a famílies amb nens, per la qual cal fer reserva prèvia, ja que les places es limiten a 35 persones per passi. Hi ha previstes 8 visites: els dies 4, 20, 25 i 30 de juliol i 7, 17, 22 i 31 d’agost.

  Al marge del ‘Templer per un Dia’, Turisme de Lleida també preveu 7 visites guiades nocturnes a la Poderosa Comanda de Gardeny pels pròxims dos mesos: el 6, 13 i 16 de juliol i el 3, 8, 15 i 27 d’agost.

  Al marge de les visites guiades, Turisme de Lleida torna a programar els tallers infantils ‘Els cavallets del Temple’, els dies 3, 17 i 31 de juliol i el 14 i 28 d’agost. Cal recordar també la promoció que fa Turisme de Lleida durant els mesos d’estiu pels visitants forans i la resta d’usuaris del bus turístic, que pugin fins al Turó de Gardeny amb aquest transport. Tots ells tenen l’entrada gratuïta per visitar el monument i visualitzar l’audiovisual que explica la història dels templers. El bus turístic té les sortides programades de davant la Paeria, a les 10, 11 i 12 hores, tots els matins, i en finalitzar la visita poden tornar a agafar el vehicle per concloure la ruta. Durada de l’activitat és de dues hores.

  Canvis en les visites a la Cuirassa

  La novetat de la temporada d’estiu radica en la programació i l’horari de la ruta ‘Les veus de la Cuirassa’ (el parc al barri medieval jueu). S’incrementa el nombre de visites programades, ja que es passa d’una mensual a quatre cada mes (2, 11, 18 i 27 de juliol i 1, 10, 13 i 24 d’agost); es modifica l’horari, que passa de diürn a nocturn, i la part final del recorregut també es veu alterada, ja que es clou a l’interior del Parador Nacional amb una copa de cava pels visitants.

  La darrera de les novetats de la programació d’estiu de Turisme de Lleida la presenta el ‘City Tour’, la visita guiada al cor de la ciutat, que ara amplia la seva cita dels diumenges a tots els dilluns.

  Les visites guiades tenen un preu de 5 euros, però són gratuïtes per als menors de 13 anys. El punt de sortida és els dies indicats, a les 11.30 hores, des de l’Oficina de Turisme de Lleida, al carrer Major, 31. Les visites al Castell dels Templers de Gardeny comencen a les 12 del migdia, amb sortida des del mateix Castell. Les activitats nocturnes estan programades a les 20.30 hores, mentre que els tallers d’‘Els Cavallets del Temple’ s’iniciaran a les 10.30 hores.