Arrenca el FIC-CAT 2018 de Roda de Berà

  L'edició es celebrarà del 4 al 10 de juny

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  A Roda de Berà ja està tot a punt per a la celebració de l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà del 4 al 10 de juny.

  La presentació oficial d’aquesta edició va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona el passat dimecres, un esdeveniment que, a més de presentar les novetats, va servir de punt de trobada entre nombrosos participants que han presentat les seves obres i aquestes han estat seleccionades -70 en total- per competir en la selecció oficial.

  La presentació va ser a càrrec d’Antonio Barrero, director del FIC-CAT, el qual va fer un resum de les projeccions i activitats –tot gratuït- que tindran lloc durant tota la setmana de Festival.

  Les projeccions de les diferents sessions programades seran al Teatre del Casino Municipal -el qual s’ha equipat amb la millor tecnologia per tal d’acollir l’esdeveniment amb la màxima qualitat- i les taules rodones i trobades tindran lloc al Casal Municipal Les Monges.

  La presentació va comptar, per segon any consecutiu, amb Vicent Sanchis, director de TV3, el qual coneix bé el FIC-CAT i va mostrar el seu total recolzament al Festival, així com la tasca que està duent a terme. Sanchis va deixar palès que la situació actual és insostenible, tot lamentant que la situació econòmica no permet a TVC col·laborar en produccions, quan sempre havia esdevingut un important eix en el panorama audiovisual
  català.

  Pau Calpe, coproductor de “Cançó per a tu”, pel·lícula que s’estrenarà en exclusiva al FIC-CAT, també va ser present, així com l’actriu Betsy Túrnez, membre del Jurat de la Selecció Oficial; i Víctor Esquirol, tutor del programa Nova Crítica, en el qual hi participaran 4 joves que durant una setmana seran crítics cinematogràfics de totes les produccions que es visionaran al Festival.

  Tot i la limitació de recursos del FIC-CAT, el qual és possible gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Roda de Berà, l’onzena edició arrencarà amb més força que mai, amb una catifa vermella de luxe i uns espectadors que podran gaudir del millor cinema català a Roda de Berà.