Aquest any ja s’han capturat més de 300 coloms a Torredembarra

    La població de coloms augmenta als pobles i ciutats a l’hivern, que és quan en les zones rurals disminueix l’aliment

    La Regidoria de Sostenibilitat informa que aquest 2017, des del gener i fins al mes de novembre, s’han capturat a Torredembarra un total de 334 coloms, bona part dels quals (96), amb les dues captures en xarxa dutes a terme els mesos d’octubre i novembre. La resta s’ha capturat al llarg de l’any amb les tres caixes-trampa que hi ha distribuïdes al municipi. La població de coloms augmenta als pobles i ciutats a l’hivern, que és quan en les zones rurals disminueix l’aliment. El cens de coloms realitzat l’any 2016 va determinar una població de 424 coloms, sent la plaça del Castell, la de la Vila i la de Mm. Joaquim Boronat les zones amb una densitat més elevada.
    La Regidoria de Sostenibilitat realitza el control de les plagues que puguin donar-se en el municipi i que siguin potencialment perjudicials per a la salut pública. En aquesta definició estan inclosos els animals peridomèstics, entre els quals es troben els coloms, ja que es consideren una plaga perjudicial per a l’ésser humà, atesa la brutícia i les malalties que poden trametre a les persones els animals més envellits o emmalaltits.
    Amb aquesta finalitat de control, es realitzen periòdicament inspeccions i captures per personal professional i qualificat al llarg de tot l’any. Les tècniques de captura utilitzades depenen del lloc del municipi on es realitzi la captura i de l’època de l’any. Els mètodes de captura són amb xarxa, actuant directament sobre concentracions d’animals però també mitjançant la ubicació de caixes-trampa que se situen en els terrats d’habitatges on hi ha més concentració de coloms, amb la col·laboració dels veïns i veïnes que permeten la seva instal·lació. Periòdicament, es retiren els animals capturats al llarg de l’any.
    Personal de la Regidoria encarregat de la vigilància ambiental localitza, de vegades, nius de coloms en edificis particulars. D’acord amb la normativa, és responsabilitat del propietari dels edificis treure els nius de coloms i posar-hi impediments perquè no tornin a crear-se.