Aprovada la construcció d’un pas subterrani a Lleida per millorar l’accés a l’Escola Alba

    Toni Postius ha acompanyat l'equip directiu i l'AMPA del centre a una reunió amb el secretai d'Infraestructures, Isidre Gavín, per conèixer l'estat d'un projecte llargament reivindicat per la comunitat educativa de l'Alba

    El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, juntament amb la regidora Marta Gispert, han acompanyat aquesta tarda diversos membres de l’equip directiu i de l’AMPA de l’Escola Alba a una reunió amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín. Durant la trobada, que s’ha fet a la seu dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Gavín ha explicat l’estat del projecte per construir un pas subterrani sota la carretera de Corbins (C-12) que millorarà la seguretat en l’accés a aquest centre educatiu públic i que satisfarà una llarga reivindicació de la comunitat educativa.

    El projecte, que tindrà un pressupost de prop de 700.000 euros ha estat inclòs en el Pla Econòmic i Financer (PEF) de la Generalitat, de manera que la licitació de les obres podria tirar-se endavant durant aquest any 2019. Els detalls concrets de l’obra s’explicaran en profunditat en una presentació pública a les instal·lacions de l’Escola Alba amb els pares i mares d’alumnes i amb representants dels ajuntaments afectats.

    La construcció d’aquest pas subterrani donarà resposta a una reivindicació històrica de la comunitat educativa de l’Escola Alba, que havia denunciat de forma reiterada la perillositat de l’accés al centre des de la carretera C-12. Malgrat que la intervenció no afecta un punt de molta congestió de trànsit i que tampoc no és un tram de carretera amb un nivell d’accidentalitat acreditat, la Generalitat considera que el fet de tractar-se de l’entrada a una escola fa pertinent abordar aquest projecte.