Aposta ferma per la mobilitat elèctrica a Tarragona

  Amb la subvenció de la Generalitat que Aparcaments Municipals de Tarragona ha guanyat, s’instal·laran 6 punts de recàrrega elèctrica

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aparcaments Municipals de Tarragona ha anunciat que la Generalitat subvencionarà amb 100.000 euros el projecte d’estacions de recàrrega de cotxes elèctrics en el marc del Pla d’Acció per al desplegament d’infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019).

  L’empresa municipal instal·larà un total de sis punts de recàrrega, amb 4 punts de recàrrega semiràpida (EDRSRA) que se situaran a l’avinguda Vidal i Barraquer, dos a l’Anella Mediterrània i un altre al carrer Josep M. Folch i Torres (Les Gavarres). També n’hi haurà dos de càrrega ràpida (EDRRA), que estaran ubicats a plaça Imperial Tàrraco i al carrer Salvador Espriu, a la Vall de l’Arrabassada. En total seran 9, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics que la ciutat tindrà; els sis que s’implantaran i els tres que ja estan operatius a l’aparcament Saavedra.

  Josep Acero, president d’Aparcaments Municipals de Tarragona ha afirmat que «pretenen apostar fermament per la mobilitat elèctrica», incorporant un sistema integrat que es pugui utilitzar amb el telèfon mòbil, possibilitant que l’usuari pugui accedir a la recàrrega –i pagar-la, si cal– de manera instantània sense necessitar cap targeta identificativa. L’Ajuntament té la instrucció de comprar vehicles elèctrics i els que no ho puguin ser, hauran de ser híbrids.

  Sergio Arts, el gerent d’Aparcaments Municipals de Tarragona, preveu que estiguin operatius en 6 mesos, on a partir de l’aprovació de la licitació, s’instal·laran els punts de recàrrega. Les dues estacions d’accés públic de càrrega ràpida seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat; un tipus de punts que poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts. Les altres quatre estacions, de recàrrega semi ràpida, tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora.

  «En sis mesos, Tarragona estarà dins del mapa en mobilitat elèctrica», ha afegit Arts mentre ha donat les gràcies a la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona i a la Fundació Tarragona Smart Mediterranean pel seu suport amb la instal·lació de les estacions.