Antonio García: “Un punt d’interès general de la nostra xarxa viaria”

  Al fil de la proposta de la Xarxa Vendrellenca sobre de ficar una rotonda al quilòmetre 1189 de la N340, on esta el Karting i el bingo, m’agradaria escriure aquest article, on vull reflectir les meves inquietuds per la situació actual d’aquesta zona del nostre municipi que jo entenc que es un punt d’interès general.

  El primer que caldria destacar d’aquest punt de la xarxa viaria que passa per al nostre municipi, es que hi ha un pas soterrani per creuar la N340 que uneix els camins de mar i muntanya del nostre municipi, al que li falten senyals verticals i horitzontals als seus accessos i que d’altra banda fins al gener d’aquest any no tenia llum ni estava pintat. Ara ho han pintat i il·luminat, però això encara que millora la seva situació, crec que no es suficient. I es que hem de tenir en compte que aquest pas soterrani es el que fan servir els usuaris del transport urbà i l’escolar que viuen a l’ urbanització Torreblanca, per poder creuar amb seguretat la N340 per arribar a la parada d’autobús. Es el punt per on passen el ciclistes i senderistes que transiten la Xarxa de camins del municipi, l’únic pas per on poden creuar amb seguretat per arribar a la façana marítima de la nostra vila i l’espai natural de les Madrigueres, la colònia ferroviària i les nostres platges, o que si venen des de el mar, es el punt per on accedir capa l’interior de la xarxa de camins capa les muntanyes del municipi i la via Augusta; des de allà es pot anar a el Raurell o el Puig del Lleo alguns del punts emblemàtics per visitar a les muntanyes de Vendrell. Aquest pas soterrani es utilitzat per vehicles per donar un canvi de sentit, accedir o marxar del Karting i el Bingo, encara que te mancances amb las seva senyalització.

  Es cert que ens trobem en un punt on no esta ven definida la titularitat de la propietat, donat que entenc que les sortides estan en propietat privada, però que la part que passa per sota de la N340, suposo que ha de ser de propietat publica i el problema que tenim de fons, es que aquí hi ha una falta de seguretat per creuar a peu o en bicicleta, i fer un canvi de sentit amb un vehicle, i crec que es molt necessari trobar una solució bona que garanteixi la seguretat de tots, abans de que ens trobem amb una tragèdia.

  Per tot l’exposa’t que penso que aquest punt de la xarxa viaria del nostre municipi, no es tan sols d’interès dels veïns de l’ urbanització Torreblanca, si no que es d’interès es general per tota la comarca, en tant en quant estiguem disposats a potenciar la xarxa de camins, donat que amb un pas soterrani sols per ciclistes, vianants i senderistes, ficant una rotonda que doni accés a les propietats confrontants, donarem seguretat a tots els usuaris. Ara sols queda esperar que l’administració es posi a treballar, per que fins ara, ha mirat capa un altre costat, jo per la meva banda estic resol a treballar per aconseguir solucions segures per tots.

   

  Antonio García Leal