Antonio García: “Carta oberta al regidor de d’igualtat”

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Imatge d'Antonio García. (Cedida)

  Senyor regidor d’igualtat de l’ajuntament de Vendrell, li dirigeixo aquesta carta oberta, en la seva condició de representant del poble de Vendrell, al fil dels actes de 25N, vista la controvèrsia que s’ha creat amb aquest doble agenda, on per una banda va la societat civil, i per un altre l’ institució a la que vostè representa. També vull transmetre-li,  les meves reflexions generals sobre 25N i l’enfoc que vostè li ha donat als actes des de l’ajuntament.

  El primer aspecte que m’agradaria tractar, com a reflexió, es  sobre com vostès ha perfilat aquest agenda d’actes, on tal com es pot veure als cartells que hi ha penjats a les xarxes socials i d’altres espais, vostès es contraprogramen, en comptes de trobar un fil vertebrador des de l’administració amb les entitats que treballem dia a dia aquest xacra de la violència masclista. Caldria assenyalar que el regidor de participació ciutadana i a la vegada d’igualtat, no ha estat massa encertat, en trobar punts de trobada i fer actes conjunts o si no  podia ser així, com a mínim fer-los sense trepitjar el de les altres entitats civils. No oblidi que els diners i recursos de l’administració, son una eina per la ciutadania, i per lo tant s’ha de treballar amb ella i que vostè porta el pes de dos regidories que son claus on el fil conductor de les mateixes, es la participació de tots conjuntament. M’agradaria recordar-li que en la meva humil opinió,  crec que contraprogramar no és una bona estratègia, que lluny de construir ponts, pot ser,  dinamita els existents.

  També caldria dir,  que aquest dia es un dia massa important per tota la ciutadania, com per que haguessin complit el calendari de plens municipals i en comptes de fer el ple el dia 25 que no tocava, l’haguessin pogut  fer el dia 18, que era quan tocava fer-lo.  Això del ple,   ho hauria d’haver lluita vostè senyor Soriano, como regidor d’igualtat, per que l’ institució i els seus representants en aquest dia,  hagués tingut que  estar lliures,  per dedicar-se a impulsar actes de lluita contra la violència en vers les dones,  i no tenir tancats als regidors a la sala de plens debaten punts de l’ordre del dia.

  Pel que fa a l’elecció de l’ Angel Tobies convertit en dona, com a logotip del cartell dels actes, la meva opinió és.  Que l’ Angel Tobies convertit en dona, no pot reflectir l’esperit de lluita de les dones, envers la violència masclista, per cap element de l’església pot reflectir aquesta lluita. Caldria que li recordes, – per així ho penso i ho dic –  que l’església es el pilar fonamental on descansa la institució del patriarcat, i  per lo tant, difícilment, al meu entendre,  sigui encertat fer servir un element de l’església com a logotip de lluita contra la violència masclista. Crec sincerament que l’església pot ser moltes cosses, però en cap cas, un exemple de lluita contra la violència masclista. Tan sols cal escoltar alguns dels seus capitostos,  per donar-se compte que l’església i tot el que d’ella emana esta molt lluny de ser un element de lluita contra aquest problema,  tan arrelat a la societat actual. Jo penso que caldria que s’ho hagués pensant molt,  abans de fer servir aquesta imatge, estic segur que hi havia moltes opcions diferents.

  Pel que fa a l’ ús de la paraula “Vendrellencament”,   penso que un eslògan de les festes de Santa Ana,  no deuria ser  utilitzat per impulsar un dia com aquest, dubto molt  que sigui pertinent fer-ho,  per que estem parlant de dones assassinades i crec que s’haurien de fer les cosses amb cert rigor. No oblidi que no celebrem cap festa,  estem parlant de mares que no son; de dones que van patir o pateixen  i que quedaran marcades per tota la vida; i  de   filles i fills orfes. Això es del que es tracta el 25N i per lo tant penso que hauria de reflexionar sobre això i l’ètica de barrejar conceptes de les festes de Santa Ana amb un dia com aquest que moltes persones passen al cementiri.

  Ja per acabar li diré, que suposo que la manca d’experiència i la seva joventut, li ha portat a tirar en davant aquest actes, sense tenir clar de que es tractava o com a minin, sense haver-ho analitzat en profunditat. Per aquets motiu li recomano que reflexioni i que pensi en les cosses abans de fer-les,  que el pròxim any,  ho faci d’una forma inclusiva per tothom,  i fent una bona pinya amb la societat civil i totes i tots aquells,  que cada dia planten cara a la barbàrie masclista. I sobre tot,  que ho faci amb respecte amb la seriositat i la dignitat que mereix el 25N. Estic segur que pot ser no li agradi aquesta carta oberta, senyor Soriano, però crec sincerament que era necessari dir-li el que pensava.

  Antonio Garcia Leal