Antonio García: “Carta oberta a l’Alcalde de Vendrell”

  Benvolgut Alcalde de Vendrell.

  Jo penso que la funció d’una associació de veïns, que ha de ser, la d’aglutinar als veïns i veïnes del barri, creant un pol civil viu, amb la finalitat de treballar de manera conjunta per la millora del barri, a traves del contacte entre la gent que viu en ell; que be es pot fer, fent festes i actes de tot tipus d’any en any, o traves de les reunions de l’associació. Tot això acaba derivant a la presentació de demandes dels veïns als espais creats amb aquesta finalitat per l’Ajuntament o d’altres administracions. Pel que fa a la administració local les reunions que es fan a traves del programa de Regidors de Barri, o be simplement presentant un escrit a l’Ajuntament demanant això que es vol son les eines principals. Com a mesura excepcional, crec que una associació de veïns hauria de presentar una moció al Ple, als cassos en els quals l’administració local no escolti, o el que es tracti sigui un problema transversal. Això es el que crec que de com hauria de funcionar en general el sistema per les associacions de veïns per tal de poder arreglar els seus problemes o desenvolupar els seus projectes de millora dels barris de la ciutat.

  Aquesta breu síntesi, defineix a grans trets la meva forma d’entendre la relació que hi ha d’haver al mon local, entre les distintes entitats veïnals que composen el teixit associatiu i l’Ajuntament. I es això el que tenim ara per ara al nostre municipi, per part d’una societat civil cada vegada mes combativa, davant de les poques ganes que tenen vostès d’entesa en alguns temes denunciats, parlats i tornats a denunciar.

  I es que seguint el fil del final de l’últim paràgraf, he de dir-li que no puc estar mes en desacord amb vostè i l’actitud del seu govern, amb la manca d’il·luminació del carrer Ramon Llull i Miquel Marti i Pol, que ens van veure obligats a portar al Ple municipal al juny de 2016, per que s’aprovés la reparació del enllumenat per l’any següent, cosa de la que tenen vostès obligació com Ajuntament. M’agradaria recordar-li que va ser el senyor Kenneth Martínez, regidor del seu govern a l’any 2014 sota el seu mandat, qui va tenir la brillant idea, de ficar una pista de Skate i Basquet, en un espai sense llum i per lo tant, es responsabilitat seva també. He de recordar-li, que van tenir que anar al Sindic de Greuges, per que ens diguessin quan costa la reparació de la llum, per que si no mai haurien sabut que això vostès ho quantifiquen en nomes, 5000 €.

  La associació de veïns del Tancat III, sempre hem tingut la ma estesa per parlar i hem sigut gent pacient amb aquest tema i molts d’altres. Hem assistit a totes les reunions de Regidors de Barri, on hem exposat la necessitat de ficar llum als carrers per la seguretat dels nens i nenes que allà i van; i la seva resposta, sempre ha sigut, primer que quan s’aprovés el pressupost de 2017 quedaria arreglat, i així ho van aprovar fins i tot a la moció que van presentar al Ple, tot i que es va fer a l’Octubre de 2016 una modificació de crèdit, on es podia haver destinant diners a arreglar aquest problema. A partir d’aquí desprès a les reunions sempre, la contestació era, “Quan s’aprovin els comptes, que encara no s’han
  aprovat”.

  Des de el mes de Setembre, ja tenim pressupost aprovat, s’han fet obres a la pista de Skate i Basquet, ficant una grada de formigó, però no tenim llum al carrer i la pista, això es un acte d’irresponsabilitat enorme per part del seu govern que deixa a la gent a les fosques, i que gasta diners en altres cosses, al mateix espai, deixant en risc als ciutadans i ciutadanes que fan us. Veient com actuen, hem pregunto; De que serveix que t’aprovin una moció al Ple?, per que amb aquesta actuació que vostè permet al seu govern, de no complir el que van aprovar al Ple, hem arribat a un punt, on vostè esta desvirtuant el propi sistema amb l’ incompliment de les cosses que s’aproven al Ple. He de dir-li que nosaltres hem esgotat totes les vies possibles i vostès fan el que volen, tal i com hem vist, i el que es pitjor, si no ho denunciem, no faran res de res, seguiran amb aquesta fulla de ruta que tenen que posa per davant la millora de la pista, a la seguretat dels usuaris.

  Doncs be, senyor Alcalde de Vendrell, he de dir-li ja per acabar,que aquesta problemàtica dura massa temps, però que no cedirem a les nostres pretensions, que nosaltres com associació de veïns seguirem pressionant, per que fiquin llum, no per fer-li un pols a vostè i el seu govern, si no per que ens preocupa i molt la seguretat de la gent que passa per allà, i per lo tant nosaltres seguirem treballant des de la associació de veïns El Tancat III i des de la Xarxa Vendrellenca,on tenim representació, per millorar el municipi, ens volguí o no escoltar.

  Antonio Garcia Leal
  Secretario de la AAVV Tancat III