Àngel Ros rep als càrrecs protocolaris de la Festa de Moros i Cristians 2018

  L’alcalde s’ha reunit amb les capitanes i els abanderats i els ha desitjat tot l’èxit en la celebració d’aquest cap de setmana

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut avui a la Paeria als càrrecs protocolaris de la Festa de Moros i Cristians de Lleida 2018, encapçalats pel president de l’Associació de la Festa, Josep Lluís Gàzquez. Han participat en la trobada les dues capitanes, Carmina Pardo i Judit Badenes, i els dos abanderats, Josep Balagueró i José Lara, així com la tinent d’alcalde Montse Parra i els regidors Paco Cerdà, José Maria Córdoba, Dolors López i Carlos González.

  L’alcalde ha desitjat tots els èxits a la popular festa que cada any contribueix al mes de maig festiu de la ciutat i que enguany arriba a la seva vint-i-tresena edició.

  Programa de la festa

  La celebració s’iniciarà el pròxim dissabte amb el vermut medieval a la plaça Sant Francesc a les 12 del migdia i amb les Ambaixades a la plaça Paeria a partir de les set de la tarda. Les tropes cristianes arribades a la ciutat demanaran la rendició de les tropes mores. Ambdos bàndols protagonitzaran una batalla dialèctica a partir del text escrit pel Sr. Postu i, davant l’absència de rendició, es citaran per la batalla l’endemà.

  Diumenge dia 20 és el gran dia de la festa de Moros i Cristians de Lleida. L’entrada infantil obrirà les hostilitats pel matí, amb la desfilada de les dues comparses pels carrers Cavallers i Major fins a la plaça Sant Joan, on tindrà lloc la tradicional Presentació de Bandes de Música i Concurs de Bandes.

  Ja per la tarda, arribarà l’hora de la batalla final. A les 18.30 es produirà l’entrada de gala, amb la concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella i l’inici de l’entrada i desfilada de lluïment per Cavallers, Blondel i avinguda Madrid fins a la Paeria. Finalment, a les 21.30 s’escenificarà la Batalla entre tropes mores i cristianes, a partir del text escrit per l’ocasió de Jordi Prenafeta.