Amposta comença a tenir un parc d’habitatge públic

  La Generalitat cedeix 16 pisos d’emergència social a l’Ajuntament d’Amposta

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament d’Amposta ha signat avui amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya el primer conveni d’habitatge públic a les Terres de l’Ebre. L’alcalde del municipi, Adam Tomàs, ha efectuat la signatura de l’acord amb el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i la directora de l’Agència Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, pel qual el Govern de la Generalitat cedeix a l’Ajuntament 16 habitatges perquè es destinen a atendre emergències socials de persones i famílies del municipi. «Amposta pren la iniciativa quant a la resolució dels problemes d’habitatge que hem anat tenint, sobretot arran de l’explosió de la bombolla immobiliària», ha apuntat l’alcalde.

  Els 16 habitatges formen part d’una promoció propietat d’Incasòl que compta amb un total de 65 habitatges. Tomàs ha assenyalat que «juntament amb la coordinadora de Serveis Socials vam detectar aquests 5 habitatges buits al carrer de la República, i ens vam posar amb contacte amb l’Incasòl i amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, fins que hem aconseguit treure aquests pisos al mercat social».

  Així, dels 65 pisos, 16 seran per atendre emergències socials i els 49 restants s’adjudicaran per sorteig, en règim de lloguer protegit, als ciutadans que presentin la seva sol·licitud, acreditant que compleixen els requisits. «Al final acabem cobrint tot un ventall de règim de lloguer social i assequible», ha dit l’alcalde del consistori, que també ha afegit que «tots en un moment determinat ens podem veure necessitats d’aquest tipus d’habitatges, per això ens obrim a un ventall més ampli d’edats i de característiques socials per poder cobrir les
  necessitats de tots els sectors». «Els 16 habitatges d’emergència social s’han distribuït entre els quatre blocs de la promoció , per tant el que fem és introduir les persones més vulnerables en una societat homogènia i plural», ha destacat Tomàs. Tomàs també ha dit que l’adquisició de més habitatges públics era una de les coses que feia molt de temps que reivindicaven, però per altra banda «també era evident que com a Ajuntament no podíem fer-ho en promocions pròpies ni assumint el 100% del cost d’aquests habitatges».

  Per la seva part, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha apuntat que «gràcies a l’adquisició d’aquests pisos avui podem fer aquest exercici tan necessari per donar resposta a l’emergència social municipal i comarcal». Amb la signatura del conveni, Serra també ha volgut «animar a la resta de municipis a adoptar el model de l’Ajuntament d’Amposta, ja que és una iniciativa molt lloable i imprescindible per a poder fer front a una necessitat de primer ordre».

  La promoció se situa al carrer de la República, als números 27, 29, 31, 33, 37, 41, 43 i 47. Els pisos tenen una superfície que va dels 57 m² als 82 m², amb 2 o 3 dormitoris. Tots tenen una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge i alguns també traster. El preu del lloguer mensual va dels 187 als 280 euros, segons les característiques i dimensions del pis.

  Requisits d’accés a l’habitatge públic

  Per optar a un dels 49 pisos d’habitatge públic cal estar empadronat a Amposta o a qualsevol municipi de la comarca del Montsià, acreditar uns ingressos superiors a 11.500 euros anuals, no superar el límit de 5,5 vegades l’IRSC i destinar l’habitatge a domicili habitual i permanent. La sol·licitud es pot fer des d’avui fins al dia 18 de gener del 2019.  el que fa als 16 pisos es fa una cessió a l’Ajuntament en règim de lloguer, de manera que podran accedir-hi unitats familiars amb ingressos inferiors a 11.500 euros anuals.