Amposta acollirà una Nit de Sant Joan plena de màgia, ball i foc

  Durant la nit hi haurà dos ubicacions on podrem gaudir de la festa, la Plaça del Mercat i la zona del Castell

  La nit del 23 de juny tornarà a ser una nit plena de màgia i foc, per això des de l’Ajuntament d’Amposta s’han organitzat diversos actes per a tot tipus de públic. A la zona del Mercat s’hi situarà el ball popular amb l’Orquestra Junior’s i repartiment de coca de Sant Joan per als assistents, com a novetat i per facilitar l’accés i l’aparcament al centre d’Amposta hi haurà l’opció de pàrquing subterrani de la Plaça Ramon Berenguer IV per 2 € de les 21 h i fins a les 8 del matí.

  Per als amants del foc i la bruixeria s’han organitzat diverses activitats a la zona del Castell. A les 18 h a l’embarcador d’Amposta, hi haurà activitats infantils relacionades amb les Marfantes, els Botis i els misteris. A les 19 h es produirà l’arribada de la Flama del Canigó pel riu, rebuda a l’embarcador per part de les autoritats de la comarca, els gegants i capgrossos. A continuació, cercavila pels carrers d’Amposta, acompanyats del ritme de Batukeem, fins a arribar al pont.

  També a les 19 h s’obrirà la II Fira de la Bruixeria amb articles d’esoterisme, a més, al carrer del fossat s’hi situarà El cau de les bruixes, on hi haurà una mostra de l’Aquelarre d’Amposta, la bruixa herborista amb els seus rams de la sort i Friederick i la seva cadira de la tortura, i al carrer Racó del Castell, Vidents del territori per descobrir el futur.

  A les 19.30 h i als peus del pont penjant d’Amposta, s’hi produirà la lectura del manifest a càrrec del/la pregonera i el repartiment de la Flama del Canigó als representants dels municipis de la comarca. A partir de les 20 h sopars amb molta màgia als peus del pont d’Amposta i a les 20.30 h espectacles de Malabars de foc als voltants del Castell a càrrec de la companyia “Drakònia”, aquest acte es repetirà a les 21.30 i 22.30 h.

  A les 21 h cercavila de la colla de diables “Lo Minotaure” pels diferents carrers d’Amposta repartint la Flama de Canigó a les diferents fogueres de la ciutat d’Amposta. També a partir de les 21 h podrem gaudir de l’actuació del grup medieval “Els Berros de la cort” pels diferents espais del castell i els seus voltants, es repetirà a les 22.00 h i a les 23.00 h; i a les 21.30 h, “Ball de bruixes i bruixots”, amb la Companyia de ball “Cia Jove Marau” i l’ampostina Maria Lozano.

  A les 23.30 h es produirà el moment clau amb l’encesa de les Foguerades de Sant Joan al Castell a càrrec de la colla de diables “Lo Minotaure” i a mitjanit gaudirem amb “Els fills de Drako”, un gran espectacle de ritmes, focs, malabars i pirotècnia a càrrec de la companyia “Drakònia”.

  Per culminar una nit de foc i festa, a partir de la 00.45 h, i fins a les 4 h de la nit, Concert Jove a la plaça del Castell amb Sense Sal, un grup de música d’èxit format per joves catalans i Hey! Pachucos, considerats una de les millors orquestres de versions en l’àmbit nacional.