Alumnes de secundària campions de l’eficiència energètica amb la Fundació Repsol

  Els guanyadors han estat el IES San Juan Bautista de la Concepción i l'INS Berenguer D'Entença, que han rebut 7.000 i 3.000 euros respectivament

  Fundació Repsol ha organitzat la tercera edició del Campionat Energia amb consciència, en el qual joves estudiants de 3r i 4t de secundària han presentat les seves propostes per fer un ús més responsable dels recursos energètics als seus centres educatius. Els guanyadors han estat el IES San Juan Bautista de la Concepción i l’INS Berenguer D’Entença, que han rebut 7.000 i 3.000 euros respectivament.

  L’INS Berenguer D’Entença (L’Hospitalet de l’Infant–Tarragona), el Colegio Internacional J.H. Newman (Madrid), el Col·legi María Rosa Molas (Reus–Tarragona), el IES Ortigueira (Ortigueira–A Coruña) i el IES San Juan Bautista de la Concepción (Almodóvar del Campo-Ciudad Real) han estat els cinc centres participants en la final del Campionat Energia amb consciència, entre els 23 que han participat en aquesta competició organitzada per Fundació Repsol.

  Aquest campionat ha posat fi a la tercera edició d’Energia amb consciència, un projecte educatiu de Fundació Repsol que té com a objectiu sensibilitzar a alumnes de 3r i 4t de secundària de la necessitat de ser responsables en l’ús dels recursos energètics, a través d’activitats i experiments relacionats amb l’eficiència energètica. Durant el curs 2016-2017 han participat més d’1. 200 alumnes de 34 centres educatius de A Coruña, Ciudad Real, Madrid, Múrcia, Tarragona i Biscaia.

  En el marc d’aquest projecte, els alumnes han treballat en una auditoria energètica del seu centre educatiu, proposant aspectes de millora per aconseguir un centre més eficient. Per a això, han explicat també amb el suport de 80 voluntaris Repsol, experts en temes d’energia que els han ajudat a acostar-se al concepte d’eficiència energètica.

  Els millors informes d’auditoria s’han donat cita en la final del campionat. Després de veure les cinc presentacions, el jurat i el públic han decidit que els campions de l’eficiència energètica d’aquesta edició siguin el IES San Juan Bautista de la Concepción i l’INS Berenguer D’Entença que han rebut un premi en metàl·lic de 7.000 i 3.000 euros respectivament. Aquesta ajuda es dedicarà a despeses del centre, amb l’objectiu de dur a terme les millores proposades pels alumnes per aconseguir un centre educatiu més eficient.

  El jurat ha estat compost per experts en educació i energia, que han avaluat les presentacions dels alumnes. La final s’ha pogut seguir en directe a través de la pàgina web de Fundació Repsol, per la qual cosa el públic també ha tingut oportunitat de votar als seus favorits.

  Nova edició Energia amb consciència
  Fundació Repsol ha anunciat que per al curs 2017-2018 s’engega una nova edició d’Energia amb consciència, amb l’objectiu de conscienciar a les futures generacions sobre la importància de realitzar un ús responsable dels recursos energètics, a més de despertar l’interès per la ciència.

  Els centres educatius interessats a participar poden inscriure’s fins al 9 d’octubre de forma gratuïta a través del formulari a la web fundacionrepsol.com.

  De cara al proper curs escolar, aquest programa es desenvoluparà en centres educatius de A Coruña, Ciudad Real, Madrid, Múrcia, Tarragona, Biscaia i Cantàbria.

  Energia amb consciència acosta a l’àmbit acadèmic el món de l’eficiència energètica, mitjançant el desenvolupament de la simulació d’una auditoria energètica al centre educatiu. Per a això, es desenvolupen una sèrie d’activitats científiques experimentals, participatives i educatives, que fomenten habilitats de recerca, creativitat i treball en equip. En aquestes accions es compta amb la col·laboració de voluntaris Repsol, emprats de la Companyia o estudiants de matèries relacionades amb l’eficiència energètica.