Altre dilluns de vaga al metro a La Sagrera i a la Sagrada Família de la línia 5

  El nombre de validacions s'ha reduït un 28% a primera hora d'aquest matí

  La xarxa de metro de Barcelona ha viscut entre set i nou del matí el setè dilluns de vaga, que ha obligat a fer regulacions intermitents del passatge des de tres quarts de vuit a les parades de La Sagrera i a la Sagrada Família. De fet, segons Transports Metropolitans de Barcelona, les regulacions han continuat més enllà de les nou del matí a La Sagrera. Durant les dues hores de protesta, només han circulat el 40% dels combois, amb freqüències de pas d’entre 8 i 10 minuts i de fins a 18 minuts a les línies L9 nord i sud, a l’L10 i L11. D’altra banda, la xifra de validacions de viatgers s’ha reduït en un 28%. Pel que fa els sindicats, han xifrat el seguiment de la vaga entre un 90% i un 95%.

  Les aglomeracions més destacades es produeixen just abans i després de l’inici de les mobilitzacions, ja que la retirada i posterior reincorporació dels combois es fa de manera progressiva i no de cop.

  La mediació de Treball va fer a finals de maig una proposta de conveni col·lectiu que ha estat avaluada i negociada per les dues parts. La direcció ha demanat al comitè d’empresa que permeti als treballadors del Metro poder votar aquest nou document de conveni, però els sindicats han considerat fins ara que calia seguir negociant i mantenint les convocatòries de vaga per cada dilluns laborable.

  De cara a la vaga d’aquest dilluns, TMB ha reiterat els darrers dies que els serveis mínims decretats (del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall) serien “insuficients” per absorbir la demanda, especialment al matí. De 7.00h a 9.00h se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro i de 16.00h a 18.00h es poden registrar 170.000 entrades. Per això, l’empresa ha recomanat buscar mitjans alternatius de desplaçament.

  Ara, la vaga es reprendrà a les quatre de la tarda fins a les sis, amb serveis mínims del 40% i intervals de 10 a 13 minuts a les línies convencionals i de 14-24 en les automàtiques. A continuació, de dos quarts de nou del vespre a les deu la nit, els serveis mínims seran del 20% (intervals de 18 a 26 minuts) i de deu a dos quarts d’onze de la nit les freqüències de pas augmentaran dels 32 als 44 minuts.