Altafulla engega el procés participatiu per enllestir el Pla d’Acció Municipal 2019-2023

  La finalitat principal és definir i estructurar les actuacions de l’actual mandat de manera compartida, transversal i participativa amb els diferents actors i agents socials

  Definir el full de ruta, els objectius i les actuacions de l’actual mandat de l’Ajuntament d’Altafulla de manera compartida, transversal i participativa. Aquest és l’objectiu del Pla d’Acció Municipal (PAM), del qual ja hi ha un document inicial, que s’enriquirà a partir d’ara amb el procés de participació que es posa en marxa.

  La proposta consta de quatre eixos temàtics (les persones, el territori, la promoció econòmica i la governança), amb un total de 28 objectius estratègics i 113 actuacions. La participació per enriquir i validar el document es podrà fer telemàticament o de manera presencial, segons marquen les bases de participació. La proposta ja és consultable al portal de la institució www.altafulla.cat/pam.

  El Pla d’Acció Municipal ja ha començat a caminar, i inicia ara la fase de participació ciutadana. L’objectiu del govern municipal és disposar d’un full de ruta clar, elaborat de manera participativa, consensuada i transversal, que reculli les prioritats del mandat municipal, estructurades en diversos eixos en què es marquen objectius i actuacions concretes i revisables.

  Des de l’inici del mandat municipal, s’ha elaborat un document base, que ha estat redactat a partir de l’acord subscrit entre les tres forces polítiques que formen el govern (l’EINA-ERC, PSC i Ara Altafulla), al qual s’han incorporat les propostes dels diversos serveis municipals. També s’hi han afegit els programes i plans transversals de diverses temàtiques previstos per als propers anys.

  L’estructura del procés participatiu es basa en les següents fases:

  1. Fase 1. Audiència pública per a la informació, comunicació i difusió del procés.

  2. Fase 2a. Publicació i difusió del PAM inicial.

  3. Fase 2b. Recollida d’esmenes i suggeriments al PAM inicial.

  4. Fase 3. Sessió de retorn de les esmenes i suggeriments.

  5. Fase 4a. Publicació i difusió del PAM definitiu.

  6. Fase 4b. Priorització del PAM definitiu.

  En aquests moments, la proposta del PAM es troba en les fases 2a, la publicació i difusió de la proposta per a tots els canals i mitjans de comunicació municipals; i la fase 2b, sobre la recollida d’esmenes i suggeriments al PAM inicial. La data límit per fer-ho és el pròxim 5 de març de 2020.