Alliberats dos germans menors d’edat que estaven sent explotats sexualment per la seva pròpia família

Agents de Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la U.C.R.I.F. de la Policia Nacional han alliberat a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat a dos germans de nacionalitat romanesa menors d’edat, de 14 i 16 anys respectivament, que presumptament estarien sent explotats sexualment i per a la mendicitat per part de tres familiars, d’entre ells, la seva mare i la seva germana.

La menor de 16 anys d’edat era obligada a exercir la prostitució sota agressions físiques i amenaces per part de membres de la seva família, que contactaven amb possibles clients oferint a la menor per a pràctiques sexuals. Un dels clients habituals, de nacionalitat espanyola, ha estat detingut per presumptament mantenir relacions sexuals amb la menor en repetides ocasions a canvi d’una contraprestació econòmica.

La germana gran detinguda era l’encarregada de captar clients mentre exercien la mendicitat a la via pública. Aprofitant el temps de canvi dels semàfors parlava amb els conductors i els oferia els serveis sexuals de la seva germana.

A l’agenda d’un dels telèfons intervinguts i utilitzats pels detinguts s’ha localitzat una llarga llista que pot tractar-se d’una cartera de clients i sobre la qual es continua fent gestions.

El menor, de 14 anys d’edat, estava sent obligat a treballar com netejavidres a la via pública des de primera hora del matí fins ben acabada la tarda, sent tot el benefici recaptat per als tres familiars detinguts.

Els dos menors vivien en una barraca a Barcelona sense les mínimes condicions higièniques i de salubritat. No sabien llegir ni escriure i no estaven escolaritzats.

Als tres familiars detinguts se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte de prostitució, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars. La quarta persona detinguda és un home i està acusat d’un delicte de prostitució i corrupció de menors per mantenir relacions sexuals amb la menor d’edat.

En dies posteriors es van continuar les gestions per a la localització d’altres clients habituals, procedint a la detenció de dos homes més.

La investigació continua oberta per a la localització d’altres clients que haguessin pagat per mantenir relacions sexuals amb la menor i no es descarten futures detencions.

Tots dos menors alliberats, han estat posats a disposició de la DGAIA, a efectes de custòdia i protecció.