Alcaldes de Lleida, indignats amb l’Aragó per un llibre que els han regalat recordant vincles històrics

    Al pròleg, firmat pels presidents de la DGA i la Diputació de Saragossa, es critica el ''separatisme'' i la negativa a entregar l'art del monestir de Sixena

    Alcaldes de Lleida han mostrat la seva indignació per un llibre que els ha regalat el govern d’Aragó on es recorden els vincles històrics d’aquesta comunitat amb Catalunya. Segons ha avançat el diari Segre aquest dimecres, es tracta del llibre ‘Tejidos de vecindad’ i s’ha enviat com a obsequi a ajuntaments limítrofs amb el territori aragonès. Un dels alcaldes que ha rebut el llibre, Miquel Serra, d’Alcarràs (Segrià), ha explicat a l’ACN que van rebre l’obsequi fa unes dues setmanes i que després de fullejar-lo i llegir al pròleg firmat pel president de la Diputació General d’Aragó (DGA), Javier Lambán, i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, que se’ls recriminava el plantejament ”separatista” o la negativa de complir les sentències sobre l’art de Sixena, van decidir retornar-lo. Serra ha explicat que amb el retorn del llibre hi van afegir una carta on se’ls diu que ”nosaltres ja advoquem pel bon veïnatge i que exigim respecte així com que defensarem la voluntat del nostre poble de forma democràtica”.
    El llibre en qüestió s’ha enviat a ajuntaments des de l’Alta Ribagorça fins al Segrià, tots ells limítrofs amb la Franja de Ponent. Miquel Serra ha explicat que és la primera vegada que reben un obsequi d’aquestes característiques per part del govern d’Aragó. De moment, Serra encara no ha rebut resposta, ni l’espera, per part del govern d’Aragó. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol i el de Seròs, Gabriel Pena, també han manifestat la seva intenció d’enviar una carta de queixa pel contingut del llibre que han rebut.