Alberto Rodríguez, propietari del nou GELATIA PORT-CAMBRILS: “El secret de fer un bon gelat és fer-lo a diari, amb productes de qualitat i, sobretot, amb amor”

  Quins són els trets característics de Gelatia?

  A Gelatia fem un gelat artesà, fet diàriament, amb llet ecològica, fruita natural i amb productes de proximitat.

  Feu els gelats de forma artesanal. Quin seria el secret per fer un bon gelat?

  El secret de fer un bon gelat és fer-lo a diari, amb productes de qualitat i, sobretot, amb amor.

  Què us diferencia d’altres gelateries?

  Fer els gelats amb llet ecològica, no utilitzar colorants artificials i sobretot, els fem a diari. No tenim stock. Si la demanda és forta, s’ha acabat el gelat. Ho fem tot al moment. I a més, som molt generosos. La nostra base és un triangle: qualitat, quantitat i preu. A més, en una de les nostres gelateries, ubicada al centre de La Pineda, tenim un obrador vista on els clients poden veure com els gelaters fan els gelats.

  Quants sabors hi ha en total a Gelatia? I quins altres productes oferiu?

  Més de setanta. Tenim gofres, oferim granissats també de fruita natural, tenim orxata, oferim tot tipus de batuts fets amb gelat.

  Com a expert, quin és el sabor que més es consumeix?

  És el de Kinder: xocolata blanca amb una Nutella. Tot i que també juntament amb la tradicional maduixa i xocolata. També oferim sabors especials: gintònic, “mojito”. També tenim força oferta en gelats sense gluten.

  Quin és el vostre producte estrella?

  La terrina de Kinder amb Ferrero.

  Oferiu també gelats sense lactosa per als intolerants a la llet? I sense gluten?

  Sense lactosa, oferim tots els que tenim amb gustos de fruites (maduixa, mora, mango…) i també oferim lliure de proteïna de llet. Tot i que també ho tenim amb xocolata i amb cookies. Sense gluten, també serien els torns del de fruita, xocolata extra negra, caramel saltejat, també el de cookies… Hi ha molta varietat.

  A diferència d’altres gelateries, Gelatia serveix el gelat amb pala (no fa les típiques boles). Això què suposa?

  Això suposa que la tècnica ha de ser perfecte. És a dir, que el gelat sigui molt fàcil de moure, amb la textura adequada en cada moment… I si és massa tou o massa dur, no es podrà col·locar bé. Això exigeix la màxima pulcritud. A Itàlia és totalment habitual realitzar-ho amb aquesta tècnica mitjançant l’espàtula. I això també és un tret diferencial nostre perquè comporta que siguem generosos amb la quantitat en les terrines i cucurutxos.

  El gelat, com més fred, millor?

  El gelat depèn de per quina sigui la seva finalitat. En la restauració, normalment se serveix a -18ºC o -20ºC. En canvi, un gelat artesà com el nostre, hauria d’estar a -14ºC. Com que el temps, des que es serveix de la terrina o cucurutxo fins que el client ho prova (estem parlant d’un minut com a molt), ha d’estar a la temperatura que sigui agradable. Si ha d’estar a més temperatura sota zero, tindrà més sucre. I aquest no és el nostre cas perquè el sucre és un anticongelant. Com més sucre, més fred.

  Quins mites més hi ha entorn el gelat?

  Com a mites, podríem parlar de la temperatura. Nosaltres fem gelat d’hivern i gelat d’estiu. Per què? Si el teu cervell detecta molta fredor a l’hivern, automàticament no vol continuar menjant. I això com es corregeix? Doncs amb la quantitat de sucre i amb la quantitat de greix. Hi ha diferents receptes de fer gelat a l’hivern i a l’estiu. Un dels altres mites, seria pensar que el gelat no és un aliment i que només és un postre o que només es pot menjar quan hi ha una festa. És una mentalitat molt integrada aquí. En canvi, la resta de països europeus és ben diferent. On es menja més gelat és als països més freds perquè ho associen a un aliment. Un altre tema, seria el de la Fundació Alicia que ha realitzat un estudi on les persones que estan amb tractament de quimioteràpia, un dels aliments que pot associar més bé el seu cos és el gelat.