Albert Queral, el candidat d’ERC a la presidència de l’EMD de Jesús

  El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha participat aquest dissabte vespre en l’acte de presentació del candidat d’ERC a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, Albert Queral, que sosté que cal “dinamitzar” el poble.

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El portaveu d’ERC al Congrés ha fet un repàs al creixement de l’independentisme durant els últims quinze anys i ha defensat aferrissadament el republicanisme. “Com podrem encarar els reptes del segle XXI sense qualitat democràtica?”, s’ha preguntat Tardà, davant una sala plena de gom a gom. “No estava previst que viuríem aquesta situació, el republicanisme representava el 12% el 2003 i la història s’ha accelerat per passar d’un miserable 12% a un 48% i amb una majoria de catalans que opten per un referèndum”, ha afegit Tardà.
  Per la seua banda, l’alcaldable Albert Queral ha explicat que els valors d’Esquerra i l’actual situació política del país, amb presos polítics i una forta repressió, el van fer decidir a implicar-se en la vida política. “No puc restar immòbil davant d’aquestes actuacions que destrueixen tot allò en què jo crec, i tampoc puc pretendre que la feina la facin els altres sense implicar-me”, ha assenyalat Queral. La millora de la mobilitat, del transport públic, de la il·luminació, així com la recuperació del patrimoni cultural i del centre històric són algunes de les propostes programàtiques dels republicans.
  En l’acte de presentació del candidat d’ERC al poble de Jesús, que ha tingut lloc al Casal de Jubilats Sant Francesc, també ha intervingut l’alcaldable Xavier Faura que ha destacat: “Queral és un home amb empenta, preparat, compromès, amb vocació de servei i que s’estima el poble”. Pel que fa a les propostes de l’equip d’ERC, Faura ha avançat: “Tant a Tortosa com a Jesús estem confeccionant una alternativa de govern, que inclourà tot un seguit de propostes per dissenyar el futur d’una Tortosa republicana i d’un Jesús republicà.”
  Albert Queral és llicenciat en Dret i actualment combina la professió d’advocat amb la gestió d’assegurances en la seua assessoria. “És una persona senzilla, ben preparada, cent per cent jesusenca i amb una voluntat de treball incansable”, ha destacat el regidor republicà a l’EMD de Jesús, Juanjo Subirats, durant l’acte de presentació.