Al 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri hi participaran 27 concursants

  Aquesta edició coincideix amb la commemoració a Reus de l'Any Roseta Mauri

  Josep Margalef, Maria José Anton, Montserrat Caelles, Santiago Vila i Cristina de Anciola durant la presentació. Foto: Laura V-M

  La Fundació del Teatre Fortuny, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny de Reus, organitza un any més el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, que aquest any celebra la seva novena edició. L’objectiu del concurs és donar a conèixer el talent de joves ballarins, d’entre 16 i 21 anys, i impulsar la seva carrera artística. Es tracta d’un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que organitza l’Estat espanyol, així ho ha afirmat la coordinadora artística d’aquest premi, Cristina de Anciola. La Generalitat de Catalunya atorga el primer premi de 5.000 euros, la Diputació de Tarragona el segon premi de 2.000 euros, i l’Ajuntament de Reus el tercer de 1.000 euros.

  A més d’aquests premis també s’atorguen un total d’11 beques, entre les quals destaca la concedida per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres. Que amb motiu de la celebració dels seus 100 anys, aquesta edició l’estada a Londres amb totes les despeses incloses serà de dues setmanes i no d’una, com ho era fins ara, així ho ha donat a conèixer la directora de la delegació d’Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres, Maria José Anton.

  La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha esmentat que aquesta edició és molt especial perquè coincideix amb la commemoració a Reus de l’Any Roseta Mauri. Una edició en la qual s’hi han inscrit 27 participants. Quinze procedeixen de Catalunya, dos són internacionals i la resta vénen de diferents comunitats de l’Estat espanyol.

  El concurs tindrà lloc al Teatre Fortuny de Reus del 20 al 23 de març de 2019, i culminarà dissabte 23 amb una gala a les 21.00 h. Les entrades estan compreses entre els 10 i els 30 euros. El professorat inclou figures de gran prestigi i trajectòria en el món de la dansa i un jurat exigent i de gran nivell.

  El president de la Fundació Teatre Fortuny, Santiago Vila, s’ha mostrat molt content i agraït amb totes les persones i institucions que fan possible aquest premi.