L’Ajuntament de la Bisbal destinarà la subvenció del PAM a la Fase 1 del projecte de rehabilitació del Poliesportiu Municipal

  Es tracta de l’única part del projecte que incorpora una part de construcció nova

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha sol·licitat la subvenció del Programa d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per destinar-la a la Fase 1 del projecte de rehabilitació del Poliesportiu Municipal. El pressupost per a aquesta fase del projecte és de 450.488,58€: 150.752 euros (33,46%) s’assumirien amb la subvenció del PAM i la resta, 299.736,58 euros (66,54%), es pagarien amb fons propis de l’Ajuntament.

  El projecte de reforma i ampliació del pavelló esportiu existent es farà en tres fases i, un cop finalitzades, l’equipament inclourà els serveis necessaris per adquirir la categoria de PAV-1 segons la normativa del Consell Català de l’Esport. A més, la rehabilitació de l’edifici annex, inclosa al projecte, contempla el servei de bar, un espai destinat per a les entitats i diverses sales destinades a actes i activitats.

  La part del projecte a la qual es destinarà la subvenció, la Fase 1, és l’única que incorpora una construcció nova, de 364,60m2. Aquesta fase contempla l’ampliació del lateral sud del pavelló on s’hi ubiquen el vestíbul d’accés al pavelló, els nous vestidors i els serveis pel públic. El vestíbul, de 45m2, serà d’ús exclusiu del pavelló d’esports, facilitant l’accés a persones amb cadires de rodes fins a les grades. En aquesta zona també hi haurà l’accés a l’ascensor per desplaçar-se fins a l’edifici del bar i les sales.

  Des del vestíbul s’accedirà a les grades, als lavabos per al públic general i als vestuaris a través del passadís de “peus bruts”, és a dir, el passadís al qual es podrà accedir amb calçat de carrer. En aquesta zona hi haurà un despatx de control i administració del pavelló amb un taulell d’atenció al públic. També hi haurà els vestuaris femenins i masculins així com la zona de vestuari dels àrbitres. Tots ells estaran equipats amb lavabos, dutxes i taquilles i l’aigua calenta s’obtindrà a través de plaques solars. Des dels vestuaris se sortirà cap a la pista a través del passadís de “peus nets”, és a dir, aquell passadís al qual s’hi haurà d’accedir amb el calçat esportiu. Tota aquesta zona estarà dotada d’il·luminació artificial, tot i que també hi haurà nombroses claraboies que permetran l’entrada de llum natural.

  Està previst que durant aquest mes de març l’Ajuntament rebi el projecte executiu de la Fase 2, que inclou la pista, la graderia i els magatzems. Més endavant l’equip redactor del projecte de rehabilitació haurà d’entregar el projecte executiu de la tercera fase, que estarà centrat en l’edifici del bar, els despatxos i les sales per a les entitats. Quan l’Ajuntament compti amb els projectes executius de les tres fases, aleshores aprovarà el projecte total i es procedirà a licitar les obres de rehabilitació del Poliesportiu Municipal.