Aixecada la restricció de trànsit de caravanes i camions buits a l’A-7 i l’N-340

  El mestral ha baixat un xic d'intensitat al Camp de Tarragona i l'Ebre però es mantenen ratxes properes als 100 km/h

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Trànsit ha aixecat pels voltants de les 16.00 hores d’aquest dissabte la restricció de circulació de camions de més de 3.500 quilos buits i autocaravanes a l’A-7 i l’N-340 pel fort vent al Camp de Tarragona i l’Ebre. La mesura restrictiva s’ha pres pels voltants de les 13.00 hores en el tram entre el Perelló (Baix Ebre) i Tarragona, on les ratxes de vent han superat els 140 km/h i han fet bolcar un parell de camions a l’A-7 a Cambrils. Prèviament, la circulació de trens a les línies R14 i R15 ha estat interrompuda prop d’una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d’una teulada sobre la catenària. Els Bombers han fet més de 530 sortides relacionades amb la ventada, essent el Camp de Tarragona la zona on s’han registrat més problemes (352) i en especial el Baix Camp (186). El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 923 trucades per 663 incidents relacionats amb vent fins a les 16 hores. La majoria per caiguda d’uralites, cobertes, branques i arbres, obstacles en calçada, tanques i tendals. Cap dels serveis greu.
  Per comarques, la majoria de trucades s’han fet amb origen al Baix Camp (313), al Tarragonès (233) i al Barcelonès (87). Per municipis, el major nombre de trucades s’han fet des de Reus (176), Tarragona (104), Barcelona (72) i Cambrils (68). Entre els serveis destacats hi ha hagut la caiguda d’un arbre de grans dimensions a Salou que ha afectat tres cotxes aparcats –sense deixar ferits-, un altre arbre tombat a tocar de l’Hospital Sant Joan de Reus o el despreniment d’una placa de la teulada del CAP de Riudoms. Les ratxes de mestral han superat àmpliament els 100 km/h al Camp de Tarragona i a l’Ebre amb registres espectaculars com els 145 km/h de l’Hospitalet de l’Infant i la Riba, els 142 km/h de l’Albiol, els 126 km/h de Valls, els 124 km/h d’Almoster i Capafonts, els 122 km/h a Rojals i la Selva del Camp, 111 km/h a Mont-roig del Camp, 109 km/h a Constantí o 108 km/h al Perelló, segons dades recollides de les diverses estacions de Meteoclimatic i el Meteocat.

  65 sortides de Bombers a Barcelona i Park Güell tancat

  Les fortes ratxes de vent han obligat aquest dissabte al migdia a desallotjar i tancar el Park Güell com a mesura de precaució, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. Inicialment, s’havia clausurat parcialment només la part alta del Park Güell però a partir de les 13 hores la Guàrdia Urbana ha procedit a tancar tot el recinte als visitants. “El parc romandrà tancat a l’espera que minorin les fortes ratxes de vent, disculpeu les molèsties”, ha precisat la pròpia Guàrdia Urbana al seu compte de Twitter. Paral·lelament, els Bombers de Barcelona han fet un total de 65 sortides relacionades amb el vent, principalment per retirar tendals i branques caigudes. No hi ha hagut incidències personals ni materials de rellevància. A Barcelona ciutat han destacat registres de vent com els 69,1 km/h a l’estació del barri del Raval, els 61,9 km/h a la Zona Universitària o els 61,6 km/h a l’Observatori Fabra, segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

  El fort vent s’allarga fins a la matinada

  Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Ventcat davant la previsió que l’episodi de vent s’allargarà durant la tarda fins a la propera nit matinada. S’han incrementat el nombre de comarques afectades, així com la intensitat del vent. A les comarques del Pirineu el fort vent afecta des de primera hora del matí, mentre que al litoral central i tarragoní es preveuen fortes ratxes de vent durant la tarda, amb afectació a zones densament poblades. A més, al vespre i nit, augmenta el nivell de risc de vent a les comarques del Berguedà, Ripollès i Cerdanya. Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals mentre duri l’episodi de fortes ventades. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres.

  En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.