La situació actual de sequera, i el context de canvi climàtic en què ens trobem, ha promogut la signatura d’un Pacte Social de l’Aigua entre els Ajuntaments i Entitats Públiques accionistes d’Aigües Manresa. Aquest pacte, promogut per l’empresa pública, busca l’assoliment de cinc objectius al voltant de la gestió de l’aigua:
- Excel·lència tècnica: treballar amb la garantia de quantitat, qualitat i de servei. Promoure pràctiques i tecnologies que redueixin el consum i fomentin un ús eficient dels recursos hídrics.
- Compromís Social: garantir el dret a l’aigua, i contribuir a l’educació i divulgació sobre la importància d’aquest element.
- Participació ciutadana: garantir la transparència informativa, involucrar la comunitat en la presa de decisions, assegurant que les seves veus siguin escoltades i es tinguin en compte les seves necessitats i preocupacions.
- Responsabilitat Ambiental: garantir l’ús eficient de l’aigua establint pràctiques que preservin aquest element, promovent-ne l’ús responsable i evitant la contaminació.
- Equilibri Econòmic: treballar a partir de la sostenibilitat econòmica basada en l’equilibri entre costos i ingressos i en l’ús eficaç i eficient dels recursos, per garantir-ne la viabilitat.
El pacte social es pot consultar en el següent enllaç.
La Junta General d’Aigües Manresa és el principal òrgan de govern de l’empresa. Està presidida per l’Ajuntament de Manresa i en formen part tots els Ajuntaments i entitats públiques que n’han comprat accions: els Ajuntaments de Manresa, Calders, Castellfollit del Boix, Castellnou de Bages, Fonollosa, Marganell, Monistrol de Calders, Navarcles, Navàs
També el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, l’EMD Sant Martí de Torroella, el Consell Comarcal del Bages i la Mancomunitat de Municipis del Bages pel Sanejament.