Aigües de Reus ja ha instal·lat 19.500 comptadors electrònics

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aigües de Reus ja ha instal·lat més de 19.500 comptadors electrònics en domicilis de diversos barris de la ciutat. El ritme d’instal·lació previst és d’entre 5.000 i 7.000 comptadors cada any. La planificació municipal contempla que, en qüestió de cinc anys, tots els domicilis de la ciutat tinguin instal·lada la telemesura i s’hagi renovat completament el parc de prop de 50.000 comptadors que actualment hi ha a la ciutat.

  Aquests nous comptadors substitueixen els actuals permeten la telelectura, un sistema revolucionari que permet als ciutadans conèixer en temps real el seu consum d’aigua, així com configurar alarmes que avisin (via sms o correu electrònic) en cas que se superi un consum determinat o es detecti, fins i tot, una possible fuita.

  Un cop el sistema ja està plenament operatiu, el control del consum per part dels clients entra en una nova dimensió, ja que tot usuari disposa d’accés a una plataforma online (l’Oficina virtual d’Aigües de Reus) on pot accedir al seu perfil de consum i saber quin és el seu consum de cada mes, de cada setmana, de cada dia i, fins i tot, de cada hora. Els usuaris que ja el tenen instal·lat compten amb un vídeo tutorial online (www.aiguesdereus.cat) que els permet descobrir com accedir a tota aquesta informació d’una manera senzilla.

  La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable, si hi ha un consum continu resultat d’una fuita o si es registra un consum del tot inesperat (després d’haver predefinit els dies i hores en els quals l’usuari espera que no hi hagi cap consum). En conseqüència, l’abonat disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives, si cal. El sistema avisa l’usuari quan sorgeixen incidències i l’avisa via sms o correu electrònic.

  El fet de poder gestionar les dades de tots els consumidors de manera automàtica i centralitzada també comporta l’eliminació de les lectures dels comptadors per part dels agents, amb la qual cosa s’eviten possibles errors de lectura o de transcripció dels números.

  El projecte s’emmarca en la línia d’inversions tecnològiques que Aigües de Reus du a terme per disposar d’unes infraestructures modernes i oferir al seus abonats un millor servei en el seu dia a dia. En paral·lel als treballs de renovació física del parc de comptadors, s’han instal·lat uns concentradors en llocs estratègics per fer possible la recollida de tots els senyals que emeten i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals.