Afectacions al servei de metro i normalitat al d’autobusos a Barcelona

  Concentracions i manifestacions compliquen el transport públic de superfície a Barcelona

  La vaga general, total o parcial, convocada per diversos sindicats avui dijous, 8 de març, està tenint incidència a la xarxa de metro, en què el diferencial entre oferta i demanda està obligant a aplicar regulacions intermitents de passatge als enllaços de la Sagrera i Sagrada Família des de les 7.30 i les 7.40 respectivament.

  A aquesta hora les línies convencionals estan prestant servei amb els intervals aproximats següents: a les línies 1, 2 i 3 circulen trens cada 5 minuts; a la línia 4 hi ha intervals de 6 minuts i mig; i a la línia 5 la freqüència és de 4 minuts i mig.

  A les línies automàtiques (L9 Sud, L9 Nord, L10 i L11) els intervals són els habituals de cadascuna en dies feiners (entre 6’ i 7’20”). Per la seva banda, els autobusos estan donant servei amb la pràctica totalitat de l’oferta programada per al matí d’avui.

  Recordem que l’ordre de l’autoritat laboral per aquesta jornada estableix per al metro i els autobusos una oferta mínima equivalent al 50% de l’habitual en les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20 hores) i del 25% la resta del dia.

  D’altra banda, el transport de superfície a la ciutat de Barcelona està patint afectacions amb motiu de concentracions i manifestacions, que obliguen a canviar temporalment el recorregut de les línies. A la tarda, la convocatòria de les 18.30 h a la cruïlla de la Diagonal i el passeig de Gràcia, amb final previst a la plaça de Catalunya, ocasionarà el desviament de les línies d’autobús que transcorren pel sector central de la ciutat.

  Les alteracions i la situació del servei es poden seguir al llarg del dia al web de TMB i al perfil de Twitter @TMBinfo.