Adjudicades les obres de millora de la carretera entre Linyola i Bellcaire d’Urgell

    El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat els treballs que, amb un import de 4,3 milions d'euros, començaran aquest hivern, amb un termini d'execució de 12 mesos

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de condicionament de la carretera LP-3322 entre Linyola (Pla d’Urgell) i Bellcaire d’Urgell (Noguera) per un import de 4,3 milions d’euros. Aquesta actuació consisteix principalment en l’eixamplament i millora del traçat de la carretera, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Es preveu que els treballs comencin aquest hivern, amb un termini d’execució de 12 mesos. La carretera LP-3322, que pertany a la xarxa comarcal, discorre entre Mollerussa i Linyola i des de Linyola arriba a Bellcaire d’Urgell, on connecta amb la C-53 (carretera de Balaguer a Tàrrega). Diàriament és utilitzada per un important volum de trànsit de cotxes i camions i ja fa temps que veïns i institucions locals reclamen millores a la via que està molt desgastada pel seu elevat ús. El tram que va des de Mollerussa a Linyola ja està condicionat.
    Ara s’actuarà en el tram des del nord de la variant de Linyola fins a Bellcaire d’Urgell, que actualment té una amplada d’uns 6 metres i no disposa de vorals. Les obres que ara s’impulsen permetran eixamplar la carretera fins als 10 metres, amb dos carrils de la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres.

    El tram s’inicia a la rotonda nord de Linyola i finalitza a la intersecció amb la C-53 al nucli de Bellcaire d’Urgell. a més de l’eixamplament de la calçada, les obres preveuen la millora del traçat de la via, tot suavitzant revolts i alguna rasant. També es renovarà el ferm de la carretera i es reposarà la senyalització horitzontal i vertical. L’obra inclourà l’adequació de la travessera de Bellcaire d’Urgell.